נשיות... מהי הנשיות ?

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

16/06/2005 | 08:42 | מאת:

כדי להבין את מהות המילה אישה/נשיות/נקבה ניגשתי למלון האהוב עלי עפ"י אבן שושן. אמנם מילון ישן יחסית אבל משרת אותי תמיד נאמנה. חיפשתי ולא האמנתי מה מצאתי... או יותר נכון מה לא מצאתי. נשיות – טבע הנשים, תכונת אישה, הופעה והבעה נשית נשים – מן אשה, הלכות נשואין, גטים, וחיי משפחה, אורח כנשים – וסת, עזרת נשים – מדור בבית כנסת. נשית – האם זו אישה נשית ? לא... נשית עפ"י אבן שושן זו דלקת בעצב השת ! אישה – אין ערך כזה בכלל! יש ערך "איש" ובו פירוט ארוך וממצה אבל ערך "אישה" אין. פשוט אין ! נקבה – בת זוגו של הזכר באדם ובבעלי החים ואף כינוי זלזול לבחורה המבליטה בצורה מופרזת את נשיותה ויותר מכך "תשש כוחו כנקבה" – סר כוחו, נחלש. אחרי שהתייאשתי מהפרימיטיביות והשובניזם של אבן שושן עברתי לאינטרנט... אולי משם תבוא הישועה ? אישה ב"ויקיפדיה" היא: " אשה היא נקבת המין האנושי. לאשה סימנים ביולוגיים המבדילים אותה מהאיש שהוא זכר המין האנושי. חלק מתפקידיה הם ההולדה וההנקה שלשם ביצועם קיים שוני בין איבריה לאיברי הגבר. אשה צעירה עד גיל ההתבגרות נקראת ילדה, אשה צעירה בגיל ההתבגרות נקראת נערה, עלמה או בחורה. בשלב ההורות ילדיה קוראים לה אמא ונכדיה קוראים לה סבתא. האפיון הכללי שניתן בחברה לתכונות המייחדות את האשה נקרא נשיות." ערך נשיות ב"ויקיפדיה" גם כן... לא קיים כלל. ומהן בעצם אותן תכונות המייחדות את האישה הזוכות להיקרא בשם נשיות ? האם עצם עובדת היות האישה בת של, אשתו של, אמא של ועוד של למיניהם אלו הן התכונות העושות אותה נשית ? מה היא בעצם "נשיות" לדעתכן ? איך אתן מגדירות עצמכן כאישה ?

16/06/2005 | 09:35 | מאת: נוע?ה

נשיות זה להיות אני עצמי. זה להיות האני האמיתי שלי. להגיע ל?ב??פנים שלי. וגם ל?בחוץ. עבורי זה אומר בית, משפחה ועיסוקים אישיים. ולא "לאבד" את הבית והמשפחה בגלל העיסוקים האישיים. וזה אומר להיות גמישה כשצריך. זה אומר לחזק בתוכי את התכונות הגבריות ואת התכונות הנשיות. את שניהם. זה אומר להיות אדם שלו ושלם, שמונע מתוך התלהבות. ואומר להיות אדם ששואף למצוינות, ולא חס וחלילה למושלמות, כי אין טעם לשאוף לדבר שלא קיים. אשה? זה להרגיש טוב עם עצמי. להיות במקומות ועם אנשים שאני מרגישה שם טוב. שיש לנו ערכים דומים. שהדרך היא דרך הלב. וכל מקום שאין בו לב הוא דרך ללא מוצא. וכל מקום שיש בו, אפשר וכדאי שם להמשיך. להיות אשה זה להיות בנאדם. ואם יש מקום שבו אי-אפשר להיות בנאדם כי הכללים שם אחרים, לא להשאר שם בשום אופן. וחוצמזה לטפח את עצמי, להיות חכמה, להיות רגישה, לתת מקום לשני... ואם נשאר כוח אז גם לבשל. וזה בטח עוד מיליון דברים.

16/06/2005 | 09:50 | מאת:

האם גבריות אינה יכולה להתבטא בכל שכתבת ופירטת כאן ? אני לא שואלת להבדל בין גבריות לנשיות אלא בעצם מנסה להבין ולהגדיר מהי הנשיות. מה מיוחד בה לעומת הגבריות ובכלל ? ולמעשה ואם בכלל !

16/06/2005 | 11:39 | מאת: דגנית

נשיות... אותה צלמית של אישה מלאת גוף, שדיים שופעים אישה עגולה, רכה... נשית.. פוריה כאדמה דמות האלה.. כמו שמתואר בספר "מעגל אבנים"

16/06/2005 | 11:42 | מאת:

מעניין ויפה דגנית. אני תמיד מציגה את עצמי כ- נשית. איך את נראית שואלים אותי... התשובה שלי היא נשית. דמות האלה, אליה כיוונתי, לשם רציתי להגיע :)