שלום ע

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

21/03/2006 | 13:55 | מאת: סנדרה

היי נכון שילד צריך לבוא מתוך רצון של שני בני הזוג אבל לפעמים נוצר מצב שאחד מבני הזוג רוצה יותר מהשני למשל בעלי חושש שלא נסתדר מבחינה כלכלית ואני חושבת שכן נסתדר . בעלי רוצה ללמוד תואר שני וחושב ששני ילדים זה מספיק איך מגשרים על אי ההסכמה הזאת ??.

21/03/2006 | 15:06 | מאת: ע

סנדרה, לדעתי, אין נוסחת קסם. צריך לשבת ולדבר,להסביר, להבין אחד את השני, ולהחליט ביחד מהו סדר העדיפויות. אם העניין הוא שלימודים לתואר שני ולהסתדר מבחינה כלכלית קשורים זה בזה, מכיוון שייאלץ לעבוד קצת פחות למשל, אז צריך לחשוב אולי לדחות קצת את לימודי התואר השני., או למשוך אותם זמן ארוך יותר. גם זה תלוי כמובן בגיל של בעלך וברצונות/שאיפות שלו, ואולי הוא יודע שתואר שני יתרום לרווחה כלכלית. אבל , שוב, בלי לדעת מה גילך, חשוב שהוא יהיה מודע לכך שגיל ביולוגי לא הולך אחורה, אלא רק קדימה, וגם בזה יש להתחשב. אני בהחלט מבינה את רצונך לילד נוסף (בתור יחידה להורי, וכעת עם שלושה ילדים). אבל תמיד יש שיקולים נוספים אחרים בחיים, וקשה מבחוץ לתת עצות לזוגות אחרים. בהצלחה בכל החלטה!