שבוע הספר - המלצות

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

23/06/2005 | 08:55 | מאת:

אני מזמינה אתכן להמליץ כאן על ספרים שקראתן ומצאתן כטובים ונכונים - ספרי נשים, ספרי רוחניות ומודעות ועוד... ואני מתחילה "אתה יכול לרפא את חייך" - לואיז היי. הספר שהתחיל את השינוי והמהפך בחיי. בעזרת ספר זה הגעתי למקום בו אני נמצאת היום - מודעת יותר, אוהבת יותר, בעלת ביטחון עצמי רב יותר ובכלל. "האוהל האדום" אניטה דיאמנט ספר עלילתי דמיוני על 4 האימהות. למעשה ספר קריאה אבל למדתי ממנו הרבה על אחוות הנשיות, המעגל ועוד בתחום. "ספר רוחניות האישה" דיאן שטיין. קניתי אותו בעקבות הקריאה של האוהל האדום, כדי להרחיב את ידיעותיי בנושא מעגלי נשים וצמיחה רוחנית. ספר לא פשוט, מדבר הרבה על ויקה וכישופים אבל מצאתי שם גם נושאים המתאימים לי באופן אישי. "רצות עם זאבים" ק.פ.אסטס ספר עב כרס ולא קל לקריאה אבל עם הרבה מאוד סיפורים ומיתוסים על האישה הפראית. "סימבולים" בעריכת רותי פישמן. מילון סימבולים שאני נעזרת בו המון. היום בערב אני הולכת לפארק הירקון לחוות את שבוע הספר. יש לי רשימה של ספרים שאני רוצה לרכוש (בטח לא ארכוש את כולם אבל נראה...). אתן מוזמנות להמליץ כאן על ה-ספרים שלכן. בברכת יום מואר ומאושר לכולנו אסנת :)

23/06/2005 | 11:25 | מאת: נוע?ה

הסופר/הכותב הראשון והחשוב שלי במסע הזה, הוא ליאו בוסקאליה. אמריקני ממוצא איטלקי, פרופסור לחינוך באוניברסיטה של דרום קליפורניה. (האיש שהחזיר לאנשים את החיבוק) הספר - "לחיות ולאהוב" הנושא הוא אהבת האדם, היכולת לקחת אחריות על החיים ולקלוט את השמחה והעצב שבהם מבלי לאבד את הרצון והכוח לעשות, ומעל לכל - החמימות והיופי שבקשר האמיתי בין אדן לרעהו. "צריך להתחבק", אומר בוסקאליה בשיא הפשטות, "מפני שהחיבוק נותן כוח". "מי שצוחק מסתכן, הוא עלול להיראות טיפש." בוסקאליה: אז מה? הטיפשים נהנים הנאות מרובות. "מי שבוכה מסתכן. הוא עלול להיראות כרגשן". בוסקאליה: כמובן, אני רגשן. זה מוצא חן בעיניי, הדמעות עוזרות. "מי שמושיט ידו אל האחר מסתכן במעורבות." בוסקאליה: מה פירוש מסתכן? אני רוצה להיות מעורב! "מי שחושף את רגשותיו מסתכן בגילוי עצמו כפי שהוא." בוסקאליה: מלבד זה, מה יש לי לגלות? תסתירו, תשלטו ברגשות שלכם, ובסוף תכנסו לבית משוגעים. הספר - "אוטובוס 9 לגן-עדן" מראה בדרך אכפתית, שנונה וקורצת מידי פעם, שהדרך לגן-העדן יכולה להיות מסע אוהב אל הכאן ועכשיו. כל אחד מאיתנו אחראי ליצירת גן-העדן של עצמו, והזמן לפתוח במסע לגן-העדן הוא עכשיו. ואחריו, אני אוהבת את רובין שארמה.

23/06/2005 | 11:30 | מאת: נועה

באופן ישיר, אבל קשור בעקיפין, למה שכתבתי קודם: כעס הוא לא רגש. כעס הוא מניע לפעולה. מאחורי הכעס מסתתרים רגשות (עלבון, השפלה, כאב, חוסר-אונים ועוד).

24/06/2005 | 08:29 | מאת:

שלושה ספרים: האפיפיורית יוהנה מעגל אבנים (תודה דגנית!) 13 האימהות הקדומות של השבט. כל כך נהנתי בחנות הספרים. אין מילים לתאר ! נו בנות, על מה אתן ממליצות ?

24/06/2005 | 10:09 | מאת: נוע?ה

איך נהנית בחנות הספרים. אני כל-כך שמחה איתך.