תקועה

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

07/01/2006 | 22:53 | מאת: רינה

אני מרגישה תקועה, למרות התקווה שיש לי בפרחי באך יש דברים שנורא קשה לי לשנות ואני רוצה לשתף אותכן. עבודה קשה שאני לא מצליחה לעשות שינו כי אני מפרנסת יחידה ואין לי מקצוע והיום בגילי קשה למצוא עבודה, הייתי מאד רוצה לפתוח איזשוהי חנות אבל לבד אין לי אומץ אני מחפשת שותפה אבל לא יודעת איך למצוא, כמו שקשה לי למצוא חברות כנראה, אם למישהי יש רעיון או רוצה להצטרף או לעשות שותפות אשמח ,אני גרה באיזור חדרה. משהו נוסף זה הקשיים בחיים הזוגיים אבל על כך בפעם אחרת,קשה להעמיס הכל בפעם אחת. ושוב תודה לכן בעצם ההקשבה ותשומת הלב אתן עוזרות מאד.

08/01/2006 | 10:05 | מאת: שירה

הי רינה אני חושבת שזה נפלא שאת רוצה להזיז דברים בחיים שלך ולגרום לשינויים, אבל בו בזמן לעשות זאת בצורה ריאלית ומציאותית. כלומר - אל תצפי שמתוך מצב של "תקיעות" בכל התחומים, פתאום תצליחי בבת אחת לגרום לשינויים מרחיקי לכת בכל אותם תחומים.... שינוי לוקח זמן (בפרט שינוי משמעותי וגדול), ולמרות שאני מבינה את התסכול שלך ואת הרצון לראות את השינוי כאן-ועכשיו, רצוי שתנסי לבצע את השינויים לאט-לאט-לאט, בצעדים קטנים ומדודים. עשית צעד גדול לדעתי כשהצטרפת לקורס של פרחי באך (הנושא עצמו פחות מהותי בעיניי, זה יכול היה להיות כל תחום - העיקר שזה אומר לצאת מהבית, ללמוד משהו חדש ולהיות מעורבת מבחינה חברתית). את יכולה לנסות להתעניין במתנ"ס באזור מגורייך ולבדוק איזה עוד קורסים קיימים, בדרך כלל מדובר בסכומים לא גבוהים והעיקר להרחיב את תחומי עיסוקייך ואת מעגל האנשים שאת נפגשת איתם ביומיום שלך. לגבי עבודה - מכיוון שאת חסרת ניסיון בניהול עסק (כך הבנתי, אם הבנתי לא נכון אני מתנצלת) לא הייתי מציעה לך לנסות לפתוח עסק כך סתם, גם לו היו לך האמצעים הכלכליים הדרושים לכך. ניהול עסק דורש מיומנויות שעל פי רוב צריך ללמוד ולתרגל בטרם הופכים להיות מוכשרים לכך. מכיוון שאת מדברת על רצון בפתיחת חנות, הייתי מציעה לך בשלב זה לנסות לחפש עבודה כעובדת שכירה בחנות באותו התחום שמעניין אותך, כך תיכנסי לעניינים ותלמדי את הנושא מבפנים. להיות בעלת עסק עצמאי זה לא רק יתרונות אלא גם הרבה בלבול מוח....תתחילי בקטן, ותראי איך את מתקדמת הלאה עם הזמן, זו דעתי. אל תתייאשי, את בדרך הנכונה שירה

08/01/2006 | 10:42 | מאת:

ושוב לא נותר לי אלא להצטרף לשירה :) הדברים אותם העלתה שירה לטעמי מאוד נכונים ומאוד חכמים. לא ניתן ו/או לא מומלץ להסתער על כל המטרות בבת אחת... לאט לאט ובביטחון ויציבות תוכלי להגשים את מטרותייך.

08/01/2006 | 15:26 | מאת: רינה

תודה לכן שירה ואסנת אני חושבת שאתן צודקות אלה שהדברים מה זה בוערים שאין סבלנות אבל כנראה שאצטרך להתאזר בסבלנות, בינתיים כנראה שארשם גם לקורס ציור אינטואיטבי, שזה נראה לי נסיון מעניין, מה דעתכן?תשומת הלב שלכן עוזרת מאד.

08/01/2006 | 16:06 | מאת: שירה

נשמע מאוד מסקרן ! מה זה אומר בדיוק ? כלומר, קורס ציור ברור לי, אבל איך האיטואיטיבי מתחבר לזה בדיוק ?... אשמח לשמוע הסבר.

04/02/2006 | 11:37 | מאת: יונתן

שלום רינה, אם את מעוניינת לשנות כיוון, אני והשותף שלי מחפשים יזמיות רציניות עם שאיפה לפתוח עסק. אם את רוצה להגיע לראיון, שלחי לי קו"ח ואזמין אותך, יונתן