למילי ואסנת

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

19/12/2005 | 13:34 | מאת: שירה

אסנת יקרה, אני לא מצליחה לפתוח את ההודעה האחרונה בשירשור (שלך) אני חושבת שהוא פשוט עמוס מדי, אז אין אפשרות להיכנס אליה, או שזה רק המחשב שלי. מילי, בחרת לקרוא לדיון שלנו "ויכוח" וזו זכותך. בחרת להיעלב ולהיפגע מהעובדות שציינתי (הכללת מגזר שלם וקביעה שהוא "שווה יותר" ממגזר אחר זו הערה גזענית) למרות שציינתי את העובדות האלה ללא תיאורים גרפיים על התחושות שלי לגבי ההערה הזו, אלא הסתפקתי בציון העובדה בלבד. גם זו - זכותך. לא הגבת ולו במילה על הנקודות הרלוונטיות ששאלתי אותך בדבריי, ובחרת בדרך של התעלמות מאפשרות של דיון בין שני אנשים בוגרים. גם זו, כמובן, זכותך. מעניין האם את חושבת שאישה חזקה (שזה נושא הדיון שלנו, נדמה לי) היא זו שנפגעת כאשר מנסים לדון איתה גם על דברים קשים. גם לי , אגב, אין כל עניין לריב, חשבתי שאפשר לנהל דיון אבל כפי הנראה טעיתי קצת... כל טוב שירה

19/12/2005 | 14:14 | מאת: מילי

אני בהחלט אהיה מוכנה להתייחס לדבריך עניינית כש: א. לא תתקיפי אותי. ב. לא תפגעי בי. ג. לא תפגעי בי שוב, וגם כשאני אומרת לך שפגעת בי/נפגעתי. לא הופך להיות מקום לא נעים, ואני לא מזוכיסטית. ד. זה יהיה דיון ולא ויכוח. אשה חזקה היא אשה שמתייחסת בכבוד רב ובהערכה לרגשותיה ולשכל ביחד. היא מעריכה את המצב בעזרת השכל, ומבינה שרגשותיה צדקו.

19/12/2005 | 14:23 | מאת: שירה

אז מה אני אמורה לעשות עם זה מילי....? האם העובדה שאני מציגה לך שאלות שאני מודה שהן נוקבות - זה מבחינתך אומר שאיני מכבדת אותך ? איני מכירה אותך, אני מכבדת אותך כאדם כמו שאני מכבדת כל אדם פשוט מפני שהוא אדם. יחד עם זאת, אני לא מכבדת אמירות שבעיניי הן גזעניות, וזה יישאר נתון מבחינתי. שימי לב שלא הבעתי את ההסתייגות שלי מ מ ך מילי, אלא מחלק מהאמירות שלך, כי עובדתית הן אמירות שלוקחות מגזר שלם מהאוכלוסייה הכלל-עולמית, קובעות נחרצות שהמגזר הזה שווה יותר ממגזר אחר - ואני מבינה שקשה לך לקבל זאת אבל זוהי אחת מאבני היסוד של גזענות. אני מציגה לך שאלות שבעיניי הן מאוד רלוונטיות לצורך הדיון שלנו אבל משום מה את לא מתייחסת עניינית אל הנקודות אלא בוחרת להתמקד בעלבון שלך מנוסח הדיבור שלי... אני חושבת שנוסח הדיבור שלי מאוד ענייני, אבל כמובן זכותך לחשוב אחרת. את טוענת שהנשים שוות יותר מהגברים, זו אמירה שלך מילי, אני לא מכניסה מילים לפיך. שאלתי אותך איך היית מתייחסת לו גבר היה נכנס לכאן וכותב את אותו הדבר - על הגברים... האם נראה לך סביר שאדם סיני (לצורך ההשוואה) יאמר בריש גלי שקהילת הסינים העולמית שווה יותר מכל לאום אחר ? אני שואלת שאלות שבעיניי הן רלוונטיות לדיון, אני לא מצליחה לראות איפה "תקפתי" אותך (?) ואני עדיין אשמח לקבל תשובות ענייניות לשאלות שהעליתי מתוך הדברים שאמרת, אבל זכותו של כל אחד לשמור על זכות השתיקה...

19/12/2005 | 18:50 | מאת:

מה שכתבתי קודם - וחבל שלא הצלחתן לקרוא כי אולי זה לא היה מגיע לאן שהגיע - הוא שויכוח הוא דווקא לגיטימי במיוחד ולו בגלל שהוא פותח בפני כל אחד ואחד דרך שונה, גישה אחרת, ראיה מזוית שלא כל כך מכירים ו/או דובקים בה. מה ההבדל בין ויכוח למריבה ? ויכוח לטעמי מפרה. לכל אחת דעה משל עצמה וזה נפלא ונהדר כי מכאן נוצר דיון . חבל לי מילי שאת בוחרת להיפגע דווקא עניין אותי מאוד לקרוא ואולי אף להבין את דעתך מדוע נשים טובות יותר מגברים

20/12/2005 | 08:57 | מאת: מילי

לא, אסנת, ויכוח הוא לא דבר פורה, ויכוח הוא דבר עקר. מה שפורה הוא דיון ומה שפורה הוא משא ומתן. וכאן זה אפילו לא היה ויכוח, זה היה גרוע מזה, זה היה האשמות שווא. זה היה חארטות. אני לא אחראית על זה שנאמר לי שאני גזענית. גם לא היה שומדבר בדבריי שהעיד על גזענות. אני לא אחראית על זה שנאמרו על דבריי: "מסוכן", "גישה חד-מימדית", "מקובעת", "גישה שמתאימה יותר להורינו ולאו דווקא לעולם המודרני", "שובניזם הפוך". הגישה שלי מעידה על פמניזם, על נאורות, על פתיחות, על ראש פתוח, על גישה דו-מימדית שנובעת מהכרת האשה והגבר ומלימוד רב את הנושא, מכבוד, הערכה ואהבה לאשה, ועל גישה שמתאימה לעולם של היום. כשמעליבים אותי בשקרים, כשמטיחים בי האשמות שווא, זה לא נקרא לבחור להיפגע. לבחור להיפגע זה כשאני נפגעת כשאומרים לי האמת. הגיע הזמן שתדעי את ההבדל בין השניים. אני שונאת כשמדקלמים קלישאות וסיסמאות. שכבוחרים לשקר לי זה לפגוע, זה להשפיל, זה להעליב. והכי גרוע – זה להטיל את האחריות על השקר עליי, וזה להתנער מאחריות. הרי כל בר-דעת יודע שיש אנשים ששווים יותר, מכיר בזה ומכבד את זה. ביל גייטס שווה יותר מהרבה אנשים אחרים בגלל הכשרון שלו, ובגלל שהוא תורם מיליארדים לעניים. בן-גוריון היה ראשון בין שווים, כולם סביבו ידעו את זה והכירו בזה, גם אם הוא עשה טעויות מידי פעם. כל חיי לימדתי את בניי לכבד ולהעריך נשים, הראיתי להם שהם צריכים להתייחס אליהן יפה, לעמוד לצידן ולהגן עליהן. וזה לא שייך לזכות הבחירה, זה לא שייך לדגדגן של הבדואיות, מה זה החארטות האלה. זה הרבה יותר גבוה ועמוק מזה. הרי המילים גזענות, הדור הישן, הן כל-כך שטחיות. בעניין הזה של הנשים, אני לא יכולה לענות על כאן על השאלה הזו. לפני זה את צריכה לכבד נשים. ולפני זה את צריכה ללמוד להגן על האמת ולא על השקר. יש לך עדיין בעיה עם זה, ואת צריכה לטפל בה לפני שתהיי מוכנה ומסוגלת להבין את הדברים. את מבינה על מה מגנה? על חארטות. גזענות זה המקרה שקרה אתמול באוטובוס כשנהג סרב לקבל את הכסף של אשה אתיופית, הוא אמר לה שהוא מלוכלך. שונאת לבזבז את הזמן על מקום שהוא עדיין עקר. אבל לא נורא, את תלמדי, אני בוטחת בך.