התחלת מוצקים
דיון מתוך פורום הנקה
שלום נירית, ביתי עוד שבוע וחצי בת 1/2 שנה, ניזונה מהנקה בלבד. אני רוצה לתחיל לתת לה ירקות ופירות. אם מה כדאי להתחיל? אמרו לי שיש בעיה עם פומפיה מברזל ושצריך להשתמש בפלסטיק - האם זה נכון? האם אפשר לתת אוכל מוצק בבקבוקים? האם כדאי לתת את הדייסות של מטרנה וסימילאק עם אורז וכד'? תודה רבה
שלום מור אני מצטטת מתוך מאמרה של טובה קרואזה -דיאטנית קלינית המתמחה בתזונת נשים הרות ומניקות . מומלץ להתחיל עם ירקות כמו גזר או קישוא מבושלים ללא תבלינים וטחונים בממחה (בלנדר). אפשר להמשיך עם דלעת ובטטה. לאחר שירקות אלו התקבלו היטב אצל התינוק, כדאי לבשל אותם כמרק עם עוף ולטחון הכול יחד. תוספת של אורז למרק תקנה לו מרקם נעים ותוספת של פחמימות. הכמויות אשר יאכל התינוק תגדלנה בהדרגה, עד אשר יאכל ארוחה שלמה של מרק טחון. אפשר גם להשתמש בבשר הודו אדום ("שווארמה הודו") אשר עשיר יותר בברזל מאשר עוף. באותה תקופה אפשר להתחיל עם מתן פירות כמו רסק תפוחי עץ, אגסים ועוד. מומלץ להימנע ממתן פירות אקזוטיים בשלב הראשון.משרד הבריאות אף ממליץ בהנחיותיו החדשות לתזונת תינוקות להתחיל עם מזונות המכילים גלוטן כמו שיבולת שועל, גריסים, סולת (שזו למעשה חיטה), לחם, פסטה וביסקוויטים כבר מגיל חצי שנה. התחלת מוצקים הינה תהליך הדרגתי שלוקח זמן, בהתחלה התינוקת רק טועמת קצת בכפית ולאט לאט זה הופך לארוחה שלמה. בהתחלה זה בהחלט לא יכול להחליף ארוחה והיא תזדקק לתוספת של הנקה . מוצקים ניתנים בכפית ולא בבקבוק . יש לעשות כמה ניסיונות ואם הם לא מצלחים כדאי להפסיק ולהתחיל מחדש מאוחר יותר. אם את ממשיכה להניק בשלב ראשון לא ההתי ממהרת להוסיף דייסות של מטארנה וסימילאק בהצלחה נירית