שאיבת חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

28/01/2006 | 16:16 | מאת: עיילה

שלום, בתי בת חודשיים כמעט.. ובסוף פברואר אחזור לעבוד (כ7 שעות ) ולכן אני רותה להתחיל לשאוב... האם אוכל לקבל הדרכה- כמה לשאוב ?? מי?? איך לעקר את הבקבוק וציוד ההנקה?? האם ניתן לאחסן בשקיות -איזה סוג וכו?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
31/01/2006 | 15:19 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום עלייה אם במקום עבודתך יש אפשרות לשאוב , זה הכי אידיאלי , כך תשמרי על תפוקת החלב וגם תוכלי לספק לתינוקך חלב טרי כל יום , אם אין אפשרות כזאת , כדאי שתתחלי לבנות לך "בנק חלב" כבר עכשיו. אם מתאפשר לך לשאוב בעבודה שאבי במקום הנקה , אם את לא מצליחה בעבודה ואת צריכה לשאוב לפני או אחרי כדאי שתשאבי בשעות הבוקר ,כאשר השדיים מלאים באופן יחסי . בד"כ מצליחים לשאוב בזמן זה כמויות טובות . תמצאי לך זמן בשעה קבועה יחסית אחרי העבודה או לפני היציאה אליה בו תשאבי , את יכולה לשאוב לפני ההנקה או אחריה זה לא ממש משנה. חשוב להשתמש במשאבה טובה לכן חפשי משאבה קלה לשימוש, קלה לניקוי, קלה לנשיאה, ואם אין לך יותר מדי חלל אחסון – קומפקטית מומלץ לשאוב בערך 15 דקות מכל צד (כאשר זה לסירוגין 7 דקות , 5 דקות ו 3 דקות .) אם לא יוצא חלב בדקות האחרונות מומלץ להמשיך ושאוב על "ריק " .זה בדיוק הזמן שהמוח מבין שיש להגדיל את ההספקה . אם מתחילים לשאוב באופן קבוע, כמות החלב בשאיבה גדלה. הגוף מקבל אותות שיש דרישה גדולה יותר והוא יתחיל להגדיל את כמויות החלב . את החלב השאוב כדאי שתאחסני בכמויות קטנות (עד 50cc ) בכדי לא לחמם ולזרוק .חלב שאוב ניתן לאחסן בבקבוקי פלסטיק קטנים או בשקיות חד פעמיות המיועדות לאחסון והקפאת חלב שאוב , ניתן גם לאחסן בצנצנות זכוכית קטנות . אין להפשיר או לחמם חלב-אם במיקרוגל! אין להרתיח או לבשל חלב-אם. פעולות אלו יחסלו את ערכו התזונתי של החלב מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר, אולם אם אין די זמן לכך אפשר לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים – לא מעל 60 מעלות. יש לחמם את החלב לכל היותר עד חום הגוף, ויש תינוקות שישתו חלב-אם גם אם אינו חם, ואפילו קר מהמקרר. יש להשתמש בחלב שהופשר בתוך 24 שעות, ואין להקפיאו שוב. אין לחמם שנית חלב שכבר חומם - באם לא נלגם עד תומו אפשר לשמרו עד הארוחה הבאה ואח"כ יש לזרוק מה שנשאר. אם את צריכה הנחיות נוספות אני אשמח לעזור נירית

מנהלי פורום הנקה