מעבר לאוכל מוצק
דיון מתוך פורום הנקה
שלום, בני בן חמישה וחצי חודשים. עד לאחרונה אוכל רק חלב שאוב. לאחרונה ניסיתילתתלו סימילאק, אך כמה פעמים הוא הקיא. לא נראה לי שזו רגישותלחלב, כי היופעמים שלא הקיא. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האםכדאי להתחיל בכמויות קטנות לדעתך? בנוסף, אנחנו רוצים להתחיל לתת לו אוכל מוצק. איך עושים את זה? עם מה מתחילים? האם נותנים בכפית או בבקבוק? תודה...
שלום מירב לפני שמתחילים עם מוצקים כדאי לבדוק מוכנות של התינוק לאכילת מוצקים . אנחנו בודקים אם הוא מביע עניין באוכל שאתם אוכלים , דבר נוסף שנבדק הוא היכולת שלו לשבת יציב עם תמיכה על מנת שיצליח לבלוע בקלות . כשמתחילים לתת מוצקים, חשוב לשים לב אם התינוק מתחיל ללמוד לבלוע. או דוחף את המוצקים בלשונו החוצה באופן עקבי,אם עדיין קיים הרפלקס של לדחוף כל מה שנכנס לפה החוצה, כנראה שהתינוק לא מוכן עדיין. יש לעשות כמה ניסיונות ואם הם לא מצלחים כדאי להפסיק ולהתחיל מחדש מאוחר יותר. כדאי להתחיל ולתת בכפית . אני מצטטת מתוך מאמרה של טובה קרואזה -דיאטנית קלינית המתמחה בתזונת נשים הרות ומניקות . מומלץ להתחיל עם ירקות כמו גזר או קישוא מבושלים ללא תבלינים וטחונים בממחה (בלנדר). אפשר להמשיך עם דלעת ובטטה. לאחר שירקות אלו התקבלו היטב אצל התינוק, כדאי לבשל אותם כמרק עם עוף ולטחון הכול יחד. תוספת של אורז למרק תקנה לו מרקם נעים ותוספת של פחמימות. הכמויות אשר יאכל התינוק תגדלנה בהדרגה, עד אשר יאכל ארוחה שלמה של מרק טחון. אפשר גם להשתמש בבשר הודו אדום ("שווארמה הודו") אשר עשיר יותר בברזל מאשר עוף. באותה תקופה אפשר להתחיל עם מתן פירות כמו רסק תפוחי עץ, אגסים ועוד. מומלץ להימנע ממתן פירות אקזוטיים בשלב הראשון. יש הממליצים על מתן דייסות דגנים לתינוק, ומשרד הבריאות אף ממליץ בהנחיותיו החדשות לתזונת תינוקות להתחיל עם מזונות המכילים גלוטן כמו שיבולת שועל, גריסים, סולת (שזו למעשה חיטה), לחם, פסטה וביסקוויטים כבר מגיל חצי שנה. אך כדאי ליתר ביטחון להתחיל עם הדגנים שאינם מכילים גלוטן, ולתת לתינוק דייסות על בסיס קורנפלור (עמילן תירס) או אורז. יש לציין שאין הכרח במתן דייסות. אפשר כאמור להוסיף את האורז למנת המרק הטחון. בהצלחה נירית