הנקה מאוחרת

דיון מתוך פורום  הנקה

20/05/2001 | 09:27 | מאת: אילן

ילדה בת 12 חודשים מסרבת להפסיק יניקה בכל תוקף. יכולה להמשיך ולצרוח במשך שעות עד שנכנעים לה. מה עושים ?

20/05/2001 | 11:16 | מאת: יעל

למה את רוצה להפסיק? תתחילי להאכיל אותה כל מיני דברים, לאט לאט היניקה תפחת, עד שתהיה רק כפינוק לפני ההרדמה.

20/05/2001 | 11:27 | מאת: תמר

אין שום רע בכך שילדה רוצה לינוק בגיל כזה. הבן שלי ינק עד גיל שנה וארבעה חודשים, כשבסוף זה היה רק מעט בשביל פינוק, והוא הפסיק לינוק כשהתחיל ללכת לגנון. אני חושבת שיש ילדים שצריכים את היניקה רק בשביל הקירבה הגופנית אל האמא, ואם היא ממשיכה עם זה - סימן שהיא צריכה. תמר

20/05/2001 | 16:54 | מאת: אלן שיין

היי אילן, יעל ותמר התייחסו לפנייה שלך לפי רעות עיניהן ואני מסכימה איתן לגבי הרבה תינוקות. השאלה הקריטית היא באמת למה לגמול תינוק בגיל הזה. מאיפה הלחץ בא. אני מבינה שאתם לא שלמים עם ההחלטה לגמול אותה אחרת הייתם מחליטים וזהו. אם אתם "נכנעים" סימן שאתם ממשיכים כי או שזה הכי קל-לא להתמודד עם הגמילה, או שבאיזה שהוא מקום אתם רואים שהיא עדדין זקוקה לזה. כולם שואלים עד מתי מיניקים. התשובה היא עד מתי שאתם וגם התינוקת רוצים בכך וטוב לכם. יש המגיעים להחלטה לגמול בגיל חודשיים, 3 חוד', 6 חוד' שנה, שנתיים ואפילו יותר. הדבר הכי חשוב זה שלא להחליט החלטות הנובעות מחוסר ידע אלא שחקרתם את הנושא והגעתם למסכנה שהגמילה היא הפתרון למה שמתריד אתכם. מבחינה תזונתית החלב אם מספק את הצרכים של התינוקת עד גיל שנה ויותר יחד עם הנאת התינוקת ורצונה לעבור בהדרגה ובכיף לאוכל מוצק. תינוקות שאוכלים בכיף והנאה באופן טבעי מפחיתים את כמות החלב שהם צריכים ולאט לאט גומלים את עצמם בלי איומים ואכזבות. וכמובן בלי בכי וחוסר סביעת רצון! העיקר גם, זה עקביות. ברגע שמחליטים - אתם צריכים לעמוד בפני החלטה זאת ואין לחזור אחורה או אתם לא תוכלו לשנע אותה שאתם רציניים לגבי החלטת הגמילה. רצוי תמיד לעשות את הגמילה בהדרגה ולא בכסח.

20/05/2001 | 16:57 | מאת: אלן שיין

אני אוסיף לזה שכדאי לדבר עם מדריכה או יועצת הנקה כדי לקבל יותר מידע לעזור לכם בהחלטה הזאת. בהצלחה!!!

04/07/2001 | 02:55 | מאת: אריאל

http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/files/38/1735/5212960/5212960.jpg

04/07/2001 | 02:57 | מאת: אריאל

http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_42.asp?rootId=5212960&msg_id=5212960

מנהל פורום הנקה