ברכות לפורום החדש

דיון מתוך פורום  הנקה

16/05/2001 | 20:27 | מאת: רוז

המלצות חמות לכל מי שרוצה להניק. בהצלחה..

16/05/2001 | 21:04 | מאת: אלן שיין

חן חן רוז - עבור ברכותיך. עם פתיחת הפורום אני מקווה לענות על שאלות ולעזור לאמהות מיניקות להתגבר על קשיים אם אכן ישנם ולהפיק את מקסימום ההנאה! רוב ה"קשיים" האלו אינם במקורם רפואיים אלא טכניים כך שניתן לשפר תנוחות ולהעשיר את הידע. ידע עדכני ותמיכה ועדוד הם הגורמים העקריים שיאפשרו פתרונות מעשיות בהנקה! לאמהות הרוצות להפסיק להיניק יש גם דרך מומלצת לעשות כך לרוב בלי שום התערבות תרופתית אז גם אתן מוזמנות לפנות אלינו. להריוניות - אין זמן יותר טוב להתכונן לקראת ההנקה - ידע עוד לפני הלידה עלולה לעזור לכן בלידה והימים הראשונים אחריה. ליגת לה לצ'ה מציע ייעוץ טלפוני ללא תשלום - אמהות מדריכות מתנדבות עוזרות לאמהות מיניקות ומקיימות מפגשים כל חודש. בדבר פרטים ניתן לטלפן למוקד הארצי ב-מ.מ.ש.-תל אביב - מס' טל: 2411 647 03. לכולם - תגדלו אותם בנחת ותהנו מהתקופה המיוחדת הזאת!

20/05/2001 | 13:16 | מאת: טל

שלום. בני בן 11.5 חודשים ועדיין יונק כחצי מארוחותיו (השאר- מזון מוצק או רסק, לא תחליפים). לאחרונה הופיעה פטריה על שתי הפטמות שלי. מרחתי עליה דקטרין אורל ג'ל שעזר לפטריה אבל גרם ליובש ולסדקים. עברתי למריחת הנוזל השמנוני של הויטמינים A+D שעזר לסדקים אבל גרם לחזרת הפטריה. כרגע אני מערבבת ביחד את שני החומרים והמצב הפך להיות נסבל. התינוק לא מקבל בהבנה (ובתאבון) את השינויים ב"טעם" הפטמות ולא נרתע מיניקה בשום מצב. הבעיה היא שהפטריה לא עוברת ויש לי חשד שמתרחשת הדבקה חוזרת מפטריה שיש על הלשון של התינוק (מיקום הפטריה על הפטמה הוא במקום של לשון התינוק בעת יניקה וזהה בשתי הפטמות). בעבר, טיפלתי כבר בפטריה בפה של התינוק אבל היא חזרה מהר מאוד כי גם לי ולאבא שלו יש פטריות על הלשון ומהר מאוד הוא נדבק שוב. יש לציין שאף אחד מאיתנו לא סובל מן הפטריה בפה וטיפול כלל-משפחתי בבעיה הוא די מסובך. אני רוצה להניק כמה שיותר אבל הבעיות הן רבות: הפטמות הדואבות, המריחה התכופה של המשחות השונות, הפדים בחזיה (בגלל המשחה), החשש שהפטריה תדביק את תעלות החלב, והחשש לבריאותו של התינוק שעלולה להפגע בגלל הדקטרין . . . ואחרי ההקדמה הארוכה, שאלתי היא: האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות (חוץ מהמשחות שלא עוזרות)? האם כדאי להתיעץ עם רופא עור? האם עדיף להפסיק להניק? לעזרתכן/כם אודה מאוד.

מנהל פורום הנקה