עליה במשקל מוגזמת?

דיון מתוך פורום  הנקה

31/07/2005 | 15:27 | מאת: אמא מבולבלת

שלום, אני אמא טריה לתינוק בן 5 שבועות יונק יניקה מלאה. הוא נולד 3.270 ק"ג ובחודש ראשון הוא עלה 1 ק"ג ממשקל לידה או 1.200 ק"ג ממשקל הנמוך ביותר. בטיפת חלב אמרו "מצויין", אבל רופא ילדים אמר שזה מוגזם. יש לציין שהוא דורש אוכל המון, יונק חצי שעה כל ארוחה ומבקש כל שעה-שעתיים, ואם לא הייתי מגבילה אותו - הוא היה חי על הציצי שלי :) הרופא אומר להניק כל 3.5-4 שעות, אני מצליחה למשוך מקסימום 3 שעות, לפעמים הוא ישן ואז יכולה להיות הפסקה של 4 או אפילו 4.5 שעות. בנוסף, יש לתינוק המון גזים, שלא אופייני לתינוקות יונקים מלא. הרופא אומר שהם נובעים מהאכלה לא מסודרת. יש גם לציין שגם לי וגם לבעלי יש בעיות משקל ואני מודאגת מהאכלת יתר. הייתכן שאני קוראת לא נכון סימנים ודוחפת לו ציצי כל פעם שהתינוק בוחה, ולא רק מרעב?

31/07/2005 | 21:54 | מאת: נירית אוליבקוביץ

אמא מבולבלת שלום התינוק שלך בסדר גמור ... אם תלמדי לסמוך על תינוקך, הוא ילמד אותך בדיוק מה שהוא צריך, ומה הכי טוב בשבילו חשוב שתביני שאין כזה דבר האכלת יתר בתינוקות יונקים.אומנם יש תינוקות שיכולים להראות שמנים אך הם יאבדו את רוב השומן עד גיל שנתיים . בשונה מתינוקות הניזונים מתחליפי חלב שהם מוספים תאי שומן לגוף ,חלב אם רק ממלא תאים קיימים . אז אני מציעה להפסיק להסתכל על השעון ופשוט להניק אותו בכל פעם שהוא רוצה גם אם זה אחרי -20 30 דקות . ( בייחוד בימים חמים אלה .. ) ובשביל המשל ... את בטח לא ההית רוצה לחכות לפני מסעדה מלאה כל טוב כשאת מתה מרעב ומשהו אומר לך שפותחים אותה כל 4 שעות .... ועבר רק שעתיים ...:-) אז תזרמי איתו .. בהצלחה נירית

31/07/2005 | 22:17 | מאת: אמא מבולבלת

תודה לך על התגובה המהירה. אני מודאגת לא בגלל שהוא "שמן", אלא בגלל שהוא נראה סובל: יש לו גזים כל הזמן: גם גראפסים, וגם בטן קשה, הוא מתאמץ, מתפתל ומוציא פלוצים. הבנתי שיש פחות בעיות בטן אם מניקים... האם יש משהו שאני יכולה לעשות? יש דברים שאני צריכה/לא צריכה לאכול?

31/07/2005 | 21:54 | מאת: נירית אוליבקוביץ

אמא מבולבלת שלום התינוק שלך בסדר גמור ... אם תלמדי לסמוך על תינוקך, הוא ילמד אותך בדיוק מה שהוא צריך, ומה הכי טוב בשבילו חשוב שתביני שאין כזה דבר האכלת יתר בתינוקות יונקים.אומנם יש תינוקות שיכולים להראות שמנים אך הם יאבדו את רוב השומן עד גיל שנתיים . בשונה מתינוקות הניזונים מתחליפי חלב שהם מוספים תאי שומן לגוף ,חלב אם רק ממלא תאים קיימים . אז אני מציעה להפסיק להסתכל על השעון ופשוט להניק אותו בכל פעם שהוא רוצה גם אם זה אחרי -20 30 דקות . ( בייחוד בימים חמים אלה .. ) ובשביל המשל ... את בטח לא ההית רוצה לחכות לפני מסעדה מלאה כל טוב כשאת מתה מרעב ומשהו אומר לך שפותחים אותה כל 4 שעות .... ועבר רק שעתיים ...:-) אז תזרמי איתו .. בהצלחה נירית

מנהל פורום הנקה