התחלת מוצקים - איך??

דיון מתוך פורום  הנקה

06/07/2005 | 21:29 | מאת: אסנת שרון

ביתי בת 5 חודשים וחצי. קרובים ממליצים לי להתחיל מוצקים. העניין הוא שאני ממש בורה בזה. לא יודעת ממה להתחיל, איזה פירות? איזה ירקות? מה לבשל? מה לקלף? מה לרסק? מה לטחון? מה לגרד? וכו' וכו'. בבקשה עזרה. תודה שאתן כאן.

לקריאה נוספת והעמקה
06/07/2005 | 22:32 | מאת: לירון

אני בדיוק בשלב התחלתי זה , גם לי יש ילדה בת 5 וחצי חודשים והתחלתי איתה השבוע ירקות : אז כך , לקחתי תפ"א הרתחתי אותו ואז תחנתי אותו עם קצת מים בבלנדר ונתתי לה 2-3 כפות . ביום למחרת חזרתי על הפעולה והמתנתי לראות שהכל תקין . אם הכל תקין ואין פריחה או משהו כזה אז ניתן להוסיך קישו (ביחד עם התפ"א . אם הכל תקין , לאחר 48 שעות ניתן להוסיף גזר, כן הלאה עם סלרי ובצל וכמובן לא לשכוח מעט מלח. רצוי להתחיל עם ירקות משום שהם פחות מתוקים אל תתחילי עם פירות היות והם מתוקים ויש חשש שאם תינוק טועם מתוק זה טעים ונעים ואז הוא לא יאכל את הירקות.

06/07/2005 | 22:38 | מאת: נירית אוליבקוביץ

אסנת שלום לפני שמתחילים כדאי לבדוק מוכנות של התינוק לאכילת מוצקים . אנחנו בודקים אם הוא מביע עניין באוכל שאתם אוכלים , דבר נוסף שנבדק הוא היכולת שלו לשבת יציב עם תמיכה על מנת שיצליח לבלוע בקלות . כשמתחילים לתת מוצקים, חשוב לשים לב אם התינוק מתחיל ללמוד לבלוע. או דוחף את המוצקים בלשונו החוצה באופן עקבי,אם עדיין קיים הרפלקס של לדחוף כל מה שנכנס לפה החוצה, כנראה שהתינוק לא מוכן עדיין. יש לעשות כמה ניסיונות ואם הם לא מצלחים כדאי להפסיק ולהתחיל מחדש מאוחר יותר. אני מצטטת מתוך מאמרה של טובה קרואזה -דיאטנית קלינית המתמחה בתזונת נשים הרות ומניקות . מומלץ להתחיל עם ירקות כמו גזר או קישוא מבושלים ללא תבלינים וטחונים בממחה (בלנדר). אפשר להמשיך עם דלעת ובטטה. לאחר שירקות אלו התקבלו היטב אצל התינוק, כדאי לבשל אותם כמרק עם עוף ולטחון הכול יחד. תוספת של אורז למרק תקנה לו מרקם נעים ותוספת של פחמימות. הכמויות אשר יאכל התינוק תגדלנה בהדרגה, עד אשר יאכל ארוחה שלמה של מרק טחון. אפשר גם להשתמש בבשר הודו אדום ("שווארמה הודו") אשר עשיר יותר בברזל מאשר עוף. באותה תקופה אפשר להתחיל עם מתן פירות כמו רסק תפוחי עץ, אגסים ועוד. מומלץ להימנע ממתן פירות אקזוטיים בשלב הראשון. יש הממליצים על מתן דייסות דגנים לתינוק, ומשרד הבריאות אף ממליץ בהנחיותיו החדשות לתזונת תינוקות להתחיל עם מזונות המכילים גלוטן כמו שיבולת שועל, גריסים, סולת (שזו למעשה חיטה), לחם, פסטה וביסקוויטים כבר מגיל חצי שנה. אך כדאי ליתר ביטחון להתחיל עם הדגנים שאינם מכילים גלוטן, ולתת לתינוק דייסות על בסיס קורנפלור (עמילן תירס) או אורז. יש לציין שאין הכרח במתן דייסות. אפשר כאמור להוסיף את האורז למנת המרק הטחון. בהצלחה נירית

מנהלי פורום הנקה