מאיזה שד לשאוב?

דיון מתוך פורום  הנקה

10/06/2001 | 19:54 | מאת: מיקי

בתור שואבת בתחילת דרכה - האם בכל שאיבה יש לשאוב משני השדיים או שמא יש לשאוב מהשד ממנו ינק לאחרונה התינוק? שואבת מבולבלת.

10/06/2001 | 22:01 | מאת: אלן שיין

היי מיקי, את שואלת מתי כדאי להתחיל לשאוב? אני שואלת למה לשאוב בכלל אם לא צריך? כולם כל כך תרודים בשאיבות האילו כאשר באצם למה צריכים לשאוב? אחד היתרונות של ההנקה היא שהחלב תמיד זמין, מזין ובטמפרטורה הנכונה. אין כמעט מקום שאי אפשר לקחת את התינוק לפחות החודשים הראשונים. השאיבה מיועדת לאמהות שתינוקן לא יונק מסיבה זו או אחרת אז אין ברירה - חייבים לתת לתינוק חלב שאוב. לפעמים תינוק מאושפז אז אם מיניקה חייבת לשאוב למענו או לשאוב כדי להפחית גודש. זה לא חלק אינטגראלי של תהליך ההנקה ויש הרבה אמהות שבכלל לא שואבות ונהנות מיחס מיוחד במינו מההנקה באופן בלעדי. אם חוזרים לעבודה או ללימודים אז מומלץ לשאוב כי חלב שאוב יותר בריא ויותר טוב לתינוק מאשר תרכובות מזול לתינוקות. ואם כן מתחילים לשאוב ולצבור חלב כמה שבועות בלבד לפני העדרך מהבית (1-2 שבועות). בינתיים תהני מהתינוק וההנקה, עד 6-8 שבועות עדיין הכמות מתאזן ביחס לכמות שהתינוק צורך. אם שואבים זה משבש את התפוקה המירבית. כאשר שואבים, אז תלוי מתי ואיך שואבים. כל אחת מוצאת את הדרך הנוחה לה, לפעמים מיניקות מהצד הראשון ושואבים מהצד השני, או שואבים בכלל בסוף ההנקה, או שואבים כאשר מדלגים על ארוחה.

מנהל פורום הנקה