הנקה קלקסן ואספירין

דיון מתוך פורום  הנקה

09/06/2001 | 21:24 | מאת: יסמיו

אני בהריון מסיימת חודש תשיעי, ברצוני להניק אך אני מקבלת קלקסן 40 מ"ג ואספירין 325 מ"ג ביום. האם אוכל להניק עם התרופות הללו ? ואם כן האם הן עוברות לחלב ולתינוק ?

10/06/2001 | 01:23 | מאת: אלן שיין

היי יסמין, לפי הספרות המקצועית שיש בידי אין מניעה מלקחת את התרופות שהזכרת. כל תרופה עוברת בחלב אבל יש כאלה שיותר מסוכנים מאחרים. יש שבכלל אסור לקחת (מעטים). ויש כאלה שמותר אבל אפשר להחליף אותם לתרופות יותר מומלצים לפי הסיכון אפילו הכי קטן. תלוי בישביל מה את לוקחת את התרופות אם ניתן להחליף את התרופה - למשל איבופרופן יותר טוב מאשר אספירין. כדאי להתייעץ עם הרופא ולוודא עם "הריופון" של אסף הרופא - ד"ר ברקוביץ טל: 9309 977 08 או מרכז הטטרולוגי ע"י בית חולים בילינסון - פרופ' מרלוב - טל: 7472 937 03. בשעות העבודה. גם הם רופאים ומכירים את התרופות כאשר אני יכולה רק לבדוק לפי השם. קלקסן למשל מופיע לי בדשם אנוזפרין, אז אני לא יכולה לדעת אם זה אותו הדבר - גם ניתן לטעות בגלל איות מעברית לאנגלית. מה שבטוח - תפני אל המרכזים האלו. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה