כמה לשאוב?

דיון מתוך פורום  הנקה

09/06/2001 | 19:06 | מאת: מורן כהן

שלום רב, בני כיום כבן חודש, והחלטתי להתחיל לשאוב ולתת לו ארוחה אחת ביום של חלב שאוב מבקבוק כדי שיתרגל. הצלחתי דווקא לשאוב אבל רק 40 מ"ל. שאלתי היא: כמה לשאוב? כלומר - כמה צריך בערך ילד בן חודש לארוחה? תודה

10/06/2001 | 01:31 | מאת: אלן שיין

היי מורן, כאשר את שואבת ניתן לצבור כמויות ולהכניס אותם למקרר או לתא הקפאה. אם את צוברת כמויות אז דאגי לקרר את החלב ה"חדש" לפני הוספתו לחלב ה"ישן". עוד המלצה - להיניק מצד אחד ולשאוב מהשד השני כך הסיכוי יותר גדול שתצליחי לשאוב כמות יותר גדולה. תאחסני את החלב בכמויות של 100 ג' וכמה של 50 ג' כדי למנוע בזבוז אם אכן התינוק לא רוצה כמות גדולה. תמיד אפשר להפשיר עוד. אני מציעה לך בכלל לחכות קצת עם השאיבות. שאיבה ומתן בקבוק לתינוק יונק בן חודש בלבד משבש את התהליך הטבעי של תפוקת החלב לפי הצורך האמיתי של התינוק. יש גם תינוקות שלאחר בקבוק לא רוצים שד. וחבל לשבש את זה בשלב כה מוקדם. או שתינוקות משלבים או שלא רוצים. הגיל לא תמיד קובע. ואפילו אם תינוק לא רוצה בקבוק אז ניתן להאכיל אותו בכלי אחר. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה