הנקה, מתי להפסיק?

דיון מתוך פורום  הנקה

07/06/2001 | 15:44 | מאת: יובבי

בני הגיע לגיל שנתיים ועדיין יונק (בוקר וערב). האם קיים גיל בו מומלץ לגמול את התינוק (עוד מעט ילד...). האם יש השלכות שליליות להנקה אחרי גיל מסויים?

07/06/2001 | 18:42 | מאת: אלן שיין

היי יובבי, ההמלצות של ארגון הבריאות העולמי לגבי הנקת תינוקות הן של הנקה בלעדית עד גיל 6 חודשים ולשלב אוכל מוצק והנקה עד גיל שנתיים, כאשר האקדמיה האמריקנית של רופאי ילדים אומרים שמעבר לשנה רצוי להמשיך כל עוד שהתינוק והאם רוצים בכך. היום יש גם מחקרים (אנטרופולוגיים) המראים שהגיל ה"טבעי" לגמול ילדים של בני אדם מהשד יותר מתקרבים לגיל 4-5 שנים!! ראי אתר: http://www.prairienet.org/laleche/dettwyler.html יש מאמר אחד הנקא: הגיל הטבעי לגמילה (A natural age of weaning) מקווה שזה יעזור לך. אם לא היית בקשר עם ליגת לה לצ'ה עד עכשיו כדאי שתצטרפי לקבוצה כי יש עוד אמהות שחוות את ההנקה עד גיל (יחסית) בוגר. יש להם גם מפגש המתייחס לתזונה וגמילה אם את אכן מעונינת לגמול אותו. (טל: לפרטים: 2411 647 03. מקווה שזה יעזור לך. תהני - התקופה הזאת חולפת כל כך מהר!!

מנהל פורום הנקה