תינוקת בת חודש הנקה משד אחד ?

דיון מתוך פורום  הנקה

05/11/2001 | 10:02 | מאת: דניאל

שלום הלן, ברצוני לדעת האם שאני מניקה התינוקת שלי בת חודש מספיק שאני מניקה אותה כמעט חצי שעה ולפעמים יותר רק משד אחד או שאני חייבת להחליף בכל ארוחה שלה את השד לאחר רבע שעה? ברצוני להודות לך על העצה שלך שאין צורך בלתת לה סימילאק בלילה ואכן הפסקתי והיא לא צורחת היא ישנה כנראה באמת הנקה מספיקה לה לכל היום... כי מאד דאגתי מזה שהיא רעבה בבכי שלה.. אך כנראה שלא.. אם אני הולכת איתה לטייל בחוץ אני צריכה לקחת בקבוק מים מנרלים רתוחים בשבילה אם היא צמאה? או שאין צורך... האם זה יכול לפגוע בהנקה? אודה לתשובתך בהקדם תודה טל

05/11/2001 | 10:31 | מאת: נטלי

ההמלצה נכון להיום הינה להניק משד אחד עד שנראה שלתינוק היה מספיק (הוא נרדם על השד או מפסיק למצוץ על דעת עצמו או מתנתק מהשד בעצמו), כלומר לא להגביל לרבע שעה או חצי שעה אלא לתת לפי דרישת התינוק, אח"כ להרים לגרפס או להחליף חיתול, ולאחר הפסקה קצרה לנסות להציע את השד השני. ייתכן וימצוץ קצת וייתכן שלא. בפעם הבאה להתחיל מהצד השני. בדרך זו כן מציעים לתינוק את שני הצדדים בכל הנקה, אך ראשית נותנים לו "לשבוע" מהצד הראשון, כדי שיצליח להגיע ל"חלב האחורי" באותו שד. בגיל חודש לא מומלץ עבורך להציע שד אחד בלבד בכל הנקה, מכיוון שאת עלולה ליצור מצב של גודש בשד שאינו מניק לתקופת זמן ארוכה. תינוק יונק אינו זקוק למים אם הוא מקבל חלב אם לפי דרישתו. כלומר, אם בתך תעשה סימנים שהיא צמאה עליך להניקה ולא לתת לה מים, שגם עלולים לפגוע במידה שהיא תינק בפעם הבאה, וגם היא עלולה להסתגל לבקבוק ולסרב לינוק מהשד בהמשך. בהצלחה, והמשך הנקה מהנה!

05/11/2001 | 11:58 | מאת: טל

תודה נטלי על העזרה שלך..... האם לדעתך יש קשר בין מה שאוכלים לאיכות החלב שמניקים? האם יש שתיה או מזון מועדף בתקופת ההנקה? תודה טל

מנהלי פורום הנקה