משבר הנקה?

דיון מתוך פורום  הנקה

31/10/2001 | 21:17 | מאת: גאיה

אלן שלום האם קיים דבר כזה משבר הנקה-מצב בו התינוק דורש יותר הנקות כי אין לו מספיק חלב וכתוצאה מכך הגוף של האם מייצר יותר? ואם כן אז כל כמה זמן מתרחש מצב כזה? וכמה זמן זה נמשך? יש לי תופעה מעניינת עם התינוק שלי הוא בן שלושה וחצי חודשים ורק יונק. יש ימים שהוא יונק כל שלוש ארבע שעות ויש ימים שהוא פחות רגוע ויונק כל שעתיים או שעתיים וחצי. האם האי סדירות הזו יכולה ליצור בעיה בתפוקת החלב. המון תודה גאיה

31/10/2001 | 22:32 | מאת: סיגל

אחרי שלושה חודשים יש בשבר בחלב והילד כדי להגביר את כמות החלב הוא דורש יותר מהרגיל אחרי יומים שלושה זה מסתדר.

01/11/2001 | 14:38 | מאת: נטלי

אני מעדיפה לקרוא לזה "קפיצת גדילה" ואכן הגדרת זאת נכון. הזמנים המוגדרים "לפי הספר" הם בערך בגיל שבוע, שבועיים, חודש, שלושה חודשים, וחצי שנה, אבל יש תינוקות שכמעט לא מרגישים את קפיצות הגדילה שלהם, ויש תינוקות עם קפיצות גדילה רבות יותר או בזמנים אחרים (לא כולם קראו את הספרים...) קפיצת גדילה אמורה להימשך יום-יומיים ואם תתני לו לינוק כמה שיותר במהלך היומיי האלה הקפיצה תיגמר יותר מהר. נסי כמה שפחות להגביל אותו, אם זה אפשרי. אי הסדירות בהחלט לא יוצרת בעייה בתפוקת החלב, בתנאי שאת מקפידה להענות לדרישותיו של התינוק ולא ללכת לפי השעון, מה שנשמע שאת אכן עושה. המשיכי כך!

01/11/2001 | 21:32 | מאת: אלן שיין

היי גאיה, היות והפנית את השאלה אלי אני משיבה לך. הבנות ציירו את התמונה בדיוק כמו שהיא. התקופה הזאת חולפת אם הולכים לפי הצרכים של התינוקת. לפעמים זה גם נובע מצמא, חוסר ביטחון, פחד נטישה (שהתינוקת לא רואה אותך ולא שומעת אותך) כל ההענות הזאת מצידך רק מתחזק אותה ומעודד אותה להמשיך הלאה!

מנהלי פורום הנקה