קבלת מחזור(וסת) בזמן הנקה.

דיון מתוך פורום  הנקה

05/06/2001 | 22:46 | מאת: ענבל

שמי ענבל ילדתי לפני חודשיים וחצי ובכל הזמן הנ"ל אני מניקה באופן חלקי , (עד היום כולל)לפני שבוע קיבלתי מחזור(וסת) בפעם הראשונה מזה ההריון והלידה, לפי ידיעתי אישה שמניקה לא מקבלת וסת,האם זה מסוכן/או יפריע לטעמו של החלב,או לתינוק? כי אני רוצה להמשיך להניק. אשמח אם תעני לתשובתי- שלום...

06/06/2001 | 00:49 | מאת: אלן שיין

היי ענבל, מאוד טבעי שקיבלת מחזור כי את מיניקה באופן חלקי. כמה שמיניקות יותר פחות הסיכוי לקבל את המחזור. (בגלל רמה גבוהה של פרולקטין) הרמה היא פחות אם את לא מיניקה מלא. בכל זאת יש גם אמהות שמיניקות מלא שמקבלות את המחזור "מוקדם" אך זה נדיר. זה בכלל לא מעורר דאגה, לא מסוכן ואפילו אם יש שינוי קצת בטעם של החלב זה בדרך כלל לא מפריע במהלך ההנקה. האם את מיניקה חלקית כי בחרת לעשות כך? אם כן אין שום בעיה. אם לא, תדעי שאת יכולה לעבור להנקה מלאה. לפעמים אמהות לא מודעות לעובדה הזאת לכן אני מעלה את זה. בכל אופן, מזל טוב ותהני! (על קבלת התינוק/ת לא על קבלת הוסת!)

06/06/2001 | 23:20 | מאת: ענבל

תודה רבה על תשובתך, לרגע פחדתי. בתשובתך אמרת שאני יכולה לעבור להנקה מלאה -איך ? הייתי מאוד שמחה לדעת איך עושים זאת, כבר ביום הראשון שאחרי הלידה לא היה לי חלב עד שבוע לאחר הלידה ואז התינוקת שלי התחילה לאכול מבקבוק ובמקום שה"מטרנה" תהיה תוספת אז השד שלי היה התוספת הייתי מאוד שמחה אם הייתי יכולה להניק באופן מלא אשמח לשמוע עצות בנושא. הילדה שלי רוצה להניק ואני מאוד אוהבת לעשות זאת (כפי שאת רואה לפי השאלות זוהי לידה ראשונה מקווה שבלידה הבאה זה יהייה יותר קל) תודה בכל אופן- ע נ ב ל

מנהל פורום הנקה