הנקה +מוצץ\בקבוק

דיון מתוך פורום  הנקה

11/10/2001 | 21:08 | מאת: מאירה

היי שמי מאירה אני אמא במשרה מלאה. ללחן חיים ואליה . אני נמצאת בחופשת לידה כבר שבועיים. ורק מניקה .תמיד קנאתי באמהות שמניקות עד גיל שנה + וזאת הזדמנות פז בשבילי להוכיח לעצמי שגם אני יכולה. אם הבן לא רצה לינוק בשום אופן היה עצבני, ואני אמא חדשה אז זה לא הלך. אם הבת זה הלך שלושה חודשים ואז נמאס לי להסתגר בחדר ולהניק אני פשוט לא מוצאת מקום מתאים בחוץ להרים את החולצה. ואכשיו אני מאוד רוצה להניק עד גיל 3 אפילו ואני לא יותר כי גם היא לא רוצה לא בקבוק אפילו לא מים עם סוכר ענבים. ואפילו לא מוצץ.[שזו בעיה בפני עצמה] אני צריכה לחזור לעבודה ב15 לדצמבר ואני משאירה אותה עם מטפלת. איך להשאיר אותה זו חצי משרה אז רק ארוחה אחת. ניסיתי פעם לתת לה תוספת של רמדיה תחליף חלב והיא הקיאה אותו אני חשבתי שהחלב שלי לא מספיק טוב כי היא בוכה המון. ורוצה המון ציצי . רק זה מרגיע אותה אני פוחדת שהיא הפכה אותי למוצץ . אנא יעצי לי . אני ממש זקוקה לחיזוק. בתודה מראש מאירה

11/10/2001 | 22:25 | מאת: טלי א.

הי מאירה אל תתייאשי!!! בני בן 3 וחצי חודשים וכשנולד גם הוא רצה הרבה לינוק. היום הוא אפילו יונק כל 3 שכות ולפעמים גם כל שעה וחצי ושעתיים. תני לתינוקך בכל פעם שהוא רוצה לינוק, אח"כ זה יסתדר וזה שווה את המאמץ. אל תפסיקי להניק ותתפתי לתחליפים. תחליף הוא תחליף ואין כמו החלב שלך. בהצלחה, טלי

16/10/2001 | 19:43 | מאת: מאירה

תודה אבל הצרחות זה משהוא לא מהעולם הזה והרופה אומר שהכול בסדר. אז מה בעצם לא בסדר? נקווה שזה יעבור מהר ביי

11/10/2001 | 23:54 | מאת: אלן שיין

היי מאירה, מזל טוב! כרגע חזרתי ממפגש של אמהות אחרי לידה וחבל שלא היית. דברנו על כל ההתלבתויות ההתחלתיות בן היתר וגם על הרבה דברים החלים עלינו ולתינוקותנו בחודשים הראשונים של החיים. אין שום סיבה שלא תוכלי להמשיך להיניק כל עוד שטוב לך ולתינוקת. תניקי באופן מלא עד שאת מתקרבת לחזרה לעבודה. אז כמה שבועות לפני זה את יכולה להתחיל לשאוב ולשמור בהקפאה את החלב שלך. אפשר לנסות לתת לתינוקת (על ידי מישהוא אחר) את הבקבוק לראות איך היא מגיבה. כדאי לצבור חלב לפני החזרה לעבודה כך שלא תהיהי בלחץ של שאיבות ברגע האחרון. זה שהיא לא רוצה בקבוק או מי סוכר זה רק לטובתה. היא לא זקוקה לזה - בוודאי לא לסוכר - אפילו סוכר ענבים. האוכל האידיאלי לתינוק זה חלב אם או תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) ואם היא לא רוצה מוצץ זה מפני שהיא לא אמורה לענות על ייצר המציצה על ידי מוצץ אלא על ידי השד. הייצר נברה בישביל השד - לא לתחליף פלסטי. זו גם לטובה כי כמה שתניקי יותר כך נוצר יותר חלב. יש סיכוי יותר טוב אם מישהוא אחר מנסה לתת לה את הבקבוק ולא את כי היא מריחה שזו את ואפילו בגיל הזה קשה לעבוד עליהם. גםת זה מוקדם מידי לתת אלטרנטיבה לפטמה הטבעית אם כי זה עלול לפגוע ביכולתה (רצונה) לינוק. בהעדרותך כשתחזרי לעבודה, יש סיכוי שאם היא רעבה היא תיקח את הבקבוק בסוף למרות שישנם גם תינוקות שבוחרות לחכות עד שאימא מגיעה הביתה ואז משלימים את החסר. צריכים לחכות ולראות איך הדברים מתקדמים. כל כך רצית להצליח לינוק אז רצוי אולי לחכות ואם היא לא רוצה בקבוק אז אפשר להאכיל אותה עם מזרק.

16/10/2001 | 19:44 | מאת: מאירה

תודה אלן

מנהלי פורום הנקה