כמה אפשר הנקה נטו?

דיון מתוך פורום  הנקה

11/10/2001 | 08:44 | מאת: תמי

לאלן שלום! אני אמא לתינוק מקסים בן 8 וחצי חודשים.מאז לידתו הוא לא יודעה מה זה בקבוק או מוצץ,רק ציצי יום ולילה.לפני חודש התחלתי לנסות אוכל מוצק,בכפית,אבל הוא ממש לא מעונין בזה ורוצה להמשיך לינוק.יש לציין שהוא מפותח היטב,יושב יציב,ישלו 3 שיניים,אבל שום מזון אחר מענין אותו.התעיצתי עם רופא הילדים שלי ו הוא אמר לי שמצידו אין התנגדות שתינוק ינק בלבד עד גיל שנה,ללא שום מזון אחר.לי נח מאוד עם המצב,לא צריכה לבשל,לרסק וללכלך,רק להרים חולצה.שאלתי: האם מצב זה הוא נורמלי ו בריא בשבילנו?האם חלב אם עדיין מספק בגילו את כל המרכיבי מזון החיוניים להתפתחותו?מה עם ברזל ו אנמיה? הוא גם לא מקבל ברזל בסירופ.אני צריכה לתת לו?ו... עד איזה גיל "מותר" הנקה ללא כל דבר אחר? אשמח לתגובתך,תודה.

11/10/2001 | 14:48 | מאת: אלן שיין

היי תמי, 1) זה בהחלט התנהגות והתפתחות נורמלית ואני מסכימה עם הרופא. נשמע מאוד תומך ויודע על הנקה ומאוד הייתי רוצה את שמו ובאיזה מסגרת הוא עובד. אני אפנה אנשים אליו!! 2) חלב אם מספיק אפילו מעבר לשנה. 3) אפשר להיניק ילד עד כל גיל כל עוד שהוא מרגיש טוב, מתפתח יפה, עולה במשקל ומאושר. ישנם כנה עבודות שמראות שתינוקות שלא אוכלים מוקדם (מוצקים) לפעמים רגישים למאכלים אחרים. 4) לגבי ברזל. אם הוא לא אנמי אז לא צריכים ברזל. צריכים מעקב. ואת במעקב אצל הרופא. 5) בגיל הזה ניתן לתת לו את הכפית ושהוא יהנה מההתנסות ולאו דווקא מהערך התזונתי של האוכל. את יכולה לאדות גזר ולשים כמה חתיכות על צלחת או שלחן. לא רצוי למעוך כל דבר. הוא לא יבדיל בטעמים או מרקמים שונים. כמה שיותר טבעי יותר טוב. שוב, כדאי ללכת למפגש בנושא תזונה וגמילה של ליגת לה לצ'ה - יש להם הרבה רעיונות ועצות מעשיות.

מנהלי פורום הנקה