להתכונן להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

30/05/2001 | 16:11 | מאת: טל

אני עומדת ללדת את בתי השניה בקרוב. אחרי הלידה הראשונה מאד רציתי להניק אבל היה לי מאד קשה. הנקתי אותה עד שהיתה בת חודשייםת אבל מאז שהיתה בת כשבועיים - ההנקה שולבה עם בקבוקים מכמה סיבות: קודם כל הכאבים - החזה פשוט לא הפסיק לכאוב לית במהלך ההנקה בכיתי מכאביםץ היו לי גם פצעים וסדקים וגם כאבים "פנימיים" יותר. כל הנקה נמשכה כשעה וחלק גדול מהזמן לא הייתי בטוחה שהיא בכלל יונקת. לא הצלחתי למצוא תנוחה נוחה כך שהייתי יושבת קפואה במהלך כל ההנקה כי כל תנועה כאבה לי. עד כאן תלאות הפעם הקודמת בקיצור... אני מאד רוצה להניק את בתי השניה . האם יש דרך "להתכונן" להנקה נכונה? (התחלתי למרוח את הפטמות בשמן נבט חיטה מדי יום) האם ניתן לקבוע עם יועצת הנקה שתגיע הביתה לאחר הלידה ותייעץ לי? למי מתקשרים וכמה צריך לעלות שירות כזה? אשמח לכל מילות עידוד - ההנקה מפחידה אותי כמעט יותר מהלידה (פעם קודמת זה כאב יותר...)

30/05/2001 | 19:35 | מאת: אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת

היי טל, כל הכבוד לך שלמרות החוויה הנוראה שהיתה לך את עדיין פתוחה לרעיון וכל כך רוצה להיניק. קשה מאוד לדבר על מה שהתרחש בעבר - אבל יש תשובות לכל השאלות שלך וגם פתרונות לשרשרת של בעיות שהתפתחו אצלך. כדאי לך להפגש עם יועצת הנקה עוד לפני הלידה כדי שתראי תנוחות מומלצות - איך להחזיק את התינוקת בזמן ההנקה כי זה בדרך כלל מה שגורם לפצעים בפיטמות בהתחלת ההנקה לאחר הלידה. במהלך התהליך ישנן סיבות אחרות - פטרת, שוב תנוחה, דלקת אבל למה ללכת אל הדברים שאפשר למנוע אותם. לגבי השעות שאת מגדישה לזה-מאוד טבעי שתינוק רוצה לינוק. בשלב ראשון צוצלץ לתת כמה שהתינוקת תרצה כי זה מה שגורם לך לייצור חלב! לפעמים זה מאוד קשה אבל ברגע שאת מבינה שזה טבעי - אולי זה ירגיע אותך. שוב זה מורכב-קשור לצרכים התזונתיים וריגשיים של התינוקת וקשה להתייחס לכל פרט ופרט כאן אבל אשמח לפרט יותר אפילו בטלפון. אפשרות 1) ללכת למיפגש של ליגת לה לצ'ה באזור שלך,-עלות 15 ש"ח למשפחה 2) לדבר טלפונית עם מדריכת ליגת לה לצ'ה - ללא תשלום - הן עובדות בהתנדבות 3) לקבוע טרם הלידה עם יועצת הנקה - יש כמה מרכזים שהוקמו לאחרונה שהמחירים נעים 4) ניתן להזמין יועצת הביתה - היקר בין האפשרויות ניתן לקבל מידע על הקבוצות והמדריכות אצל מ.מ.ש.- 2411 647 03 יש מרכזים עם יועצות הנקה מוסמכות בירושלים -ב-ט.ר.ם., - 9578 537 02 במושב אודים לפני נתניה, - 8256 885 09 במודיעין - 1719 973 08 תל אביב - מ.מ.ש.-מלהיב - 2411 647 03 (המחיר הוא לפי יכולת ב-מ.מ.ש.) בהצלחה!

מנהל פורום הנקה