הנקה לאחר ניתוח קיסרי?
דיון מתוך פורום הנקה
היי. . . רציתי לדעת האם אפשרי והאפ מומלץ להניק גם לאחר ניתוח קיסרי? האם זה כואב להניק לעומת הנקה לאחר לידה רגילה או שאין קשר ?
מנסיון, אחרי 2 קיסריים - אין שום בעייה להניק בהצלחה, ואפילו מיד לאחר הניתוח. אני ביקשתי וקיבלתי רשות להניק מיד לאחר הלידה, כלומר בחדר הניתוח עצמו (טכנית זה לא פשוט, אבל מאד רציתי), ומיד אחרי הלידה - כאשר הכל רדום ועוד לא כואב, זה זמן נהדר לתרגל את ההנקה עם התינוק החדש. בימים הראשונים קשה יותר למצוא תנוחה נוחה (לי היה הכי קל בכסא מרופד, עם ידיות), וכדאי להיעזר בכרית על הברכים שמגביהה את התינוק ומקטינה את הלחץ שלו על איזור החתך. ("כריתי" זה פתרון נהדר גם אחרי ניתוח וגם בלידה רגילה). כמו הנקה אחרי לידה רגילה, ההנקה לא גורמת כאבים מיוחדים בגלל הניתוח, מלבד ההתכווצויות הרגילות של הרחם, וזה חשוב מאד שהוא יתכווץ כמה שיותר מוקדם. הרבה הצלחה, בלידה ובהנקה !!!
היי ליטל, כדאי לך ללכת למפגש של ליגת לה לצ'ה שיכול להעיר לך את הדרך לגבי מה לצפות בבית היולדות. ניתן, מומלץ ואפשרי להיניק אחרי ניתוח. לפעמים האחיות "מרחמות" ומציעות לתת בקבוקים לתינוק כדי שתישני או תחלימי אבל בהרבה מקרים זה יכול לשבש את ההנקה. את יכולה להגיד להם תודה רבה, אבל את רוצה לטפל בתינוק שלך. יש המון נשים שעוברות ניתוח וזה בכלל לא משפיע על ההנקה. הכל תלוי בך והחלטתך. בהצלחה. אלן