תינוק בוכה בזמן הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

22/08/2003 | 21:57 | מאת: אבנר

שלום אלן, בננו נדב כבר בן חודש, וינק יפה עד עכשיו. בשבוע האחרון התחילה להופיע תופעה קצת מטרידה - למרות שנדב מתעורר די רגוע ליניקה, ברגע שמחברים אותו לשד, הוא יונק כמה לגימות, ואז מתחיל להראות סימני עצבנות, מאבד את האחיזה וכבר לא יונק טוב. אשתי מנסה לשפר לו את האחיזה, אבל זה כל פעם חוזר על עצמו. בהתחלה חשבנו שזה קורה רק בשד השני, ושאולי הוא בעצם ינק מספיק, אבל אם אשתי היתה מנתקת אותו ממנו הוא היה פורץ בבכי קורע לב. בכל מקרה, עכשיו זה כבר קורה מהשד הראשון. זה עדיין לא קורה בכל הנקה, אבל זה הולך ומחמיר, כאילו הוא פתאום לא יודע איך לאחוז בשד ואיך לינוק, ודווקא עד עכשיו הוא היה ממש מבסוט בזמן היניקה (ואגב הוא עלה כמעט קילו בחודש מאז נולד, ויש לו יציאות טובות). אולי זה גזים? אולי יש לו בעייה אחרת (באזניים...???) האם את מכירה את הבעייה הזו ויכולה לייעץ. אנחנו מאד מאד רוצים להמשיך בהנקה. תודה רבה, אבנר (בשם גלית ונדב)

23/08/2003 | 20:31 | מאת: אלן שיין

היי אבנר, גלית ונדב האם יש לו שכבה לבנה על הלשון או בלחיים בפנים הפה? אם כן, אז הבעייה כנראה פטרת. (פטרייה, קנדידה, thrush, ) זה מאוד נפוץ וזו הסיבה שהוא בוכה בזמן היניקה. שריר הלשון הוא הכי אקטיבי בהוצאת ושאיבת חלב מן השד ואם יש פטרת אז זה משפשף וכואב. כדאי ללכת לרופא לקבל טיפול. הטיפול הכי נפוץ הוא דקטרין אורל ג'ל לפה של נדב, ובו זמנית משחה אנטי פטרייתית לפיטמות. אי אפשר לטפל רק בפה ללא התיחסות לפיטמות כי זה עובר מהפיטמות לפה וחלילה. (אפילו אם אין סימנים ברורים שיש פטרת על הפיטמות). אם זה לא זה, אז מאוד כדאי ללכת לרופא לעשות בדיקה יסודית - אולי אוזיים, גרון משהו אחר. ברוב המקרים זה הפטרת הממזרית הזאת!! מאחלת לכם החלמה מהירה!! אלן

מנהל פורום הנקה