הנקה מלאה - עד איזה גיל

דיון מתוך פורום  הנקה

17/05/2001 | 09:18 | מאת: תמר

שלום. בני בן 6 חודשים ויונק מלא. מצידי אני מוכנה להניק אותו עד שיבקש אוכל אחר - אבל אני יודעת שממליצים לתת מזון מוצק כבר בגיל צעיר זה. עד מתי אני יכולה להניק אותו בלבד? ואם יש סימנים לכך שזה לא מספיק לו - מה הם? דרך אגב - את בני בן ה-3 הנקתי עד גיל שנה ו-4 חודשים. למיטב זיכרוני הוא ינק מלא לפחות עד גיל 8 חודשים, ויכול להיות אפילו עד גיל שנה. תודה, תמר

17/05/2001 | 15:39 | מאת: אלן שיין

היי תמר! ההמלצה של האקדמיה האמריקאית של רופאי ילדים וגם ארגון בריאות העולמי היא הנקה מלאה עד גיל 6 חודשים. שישה חודשים אצל חלק מהתינוקות מהווים התפתחות פיזית ומוטורית המאפשרת להם להנות מאוכל מוצק. אצל חלק מהתינוקות הם אינם מוכנים בגיל זה ורצוי לחכות ולהסתכל על מוכנות התינוק. כל תינוק הוא שונה מהשני. איך שלא יהיה, חלב הוא האוכל האופטימלי לתינוקות עד גיל שנה לפחות וכל אוכל מוצק שמתחילים לתת להם הוא כתוספת בהתחלה ולא במקום חלב-אם זה חלב אם או תרכובת מזון לתינוקות. החלב אם יכול לענות על כל צרכים התזונתיים של התינוק עד גיל שנה אם לא יותר. רצוי לנסות את המאכלים המוצקים כאשר התינוק נינוח ורגוע ולא במקום הארוחה הרגילה שלו בהתחלה.

מנהל פורום הנקה