overfeeding

דיון מתוך פורום  הנקה

14/05/2003 | 23:52 | מאת: דינה

בני בן 3 חודשים. קיבל חיסון מחומש לפני 10 ימים. 15 דקות לאחר החיסון הקיא ומאז הוא מקיא פעמיים כל יום. הוא רק יונק מאז היוולדו. ההקאה מלווה לעיתים במעין בחילות - כאילו הוא "נחנק" לפני ההקאה. הרופא אמר שנראה לו שזה overfeeding/ ולמען האמת - הוא אכן יונק המון ונמצא המון על החזה - ממש המון שעות ביום. האם יתכן כי מדובר ב - overfeeding? תודה. הוא אינו מסוגל לקחת מוצץ - כי מיד הוא עושה את הרעשים הללו של מעין חנק.

15/05/2003 | 18:20 | מאת: אלן שיין

היי דינה, אין כמעט מצב של האכלת יתר בהנקה. תינוק אמור לינוק כאשר הוא 1) רעב 2) צמא 3) רוצה מענה לייצר המציצה שגם 1 + 2 עונים לו 4) רוצה להתכרבל צמוד אליך כמו כל שאר היונקים בטבע. זה מצב שנקרא "נורמה" אצל יונקים. זאת לא נורמה בחברה שלנו ולכן התינוקות סובלים בגלל חוסר הבנה מצד הרבה אנשים בציבור, ולצערינו זה כולל אנשי הרפואה המעולים במקצועם אך לא מעודכנים בנושא ההנקה. יש דרכים להמעית את התדירות של ההנקה בלי לשבש לתינוק את החיים ולא לקלקל את ההנקה. תינוק בדרך כלל יונק בצורה שונה כאשר הוא רוצה אוכל ואחרת כאשר הוא רוצה להרגע לידך. לכן יש ויסות על הכמויות. אפשר לסמוך עליו. זה שהוא פתאום מקיא, מאוד יכול להיות כתוצאה מהחיסון. צריכים להכנס לאינטרנט לבדוק מה הן תגובות הליוואי של אותו חיסון ולאמת את תחושתך. לא כל בעייה שמתעוררת היא בעיית הנקה. אבל היות והאיש מקצוע אינו שולט ומכיר לעומקו של עניין - מאוד יכול להיות ששוללים את ההנקה סתם. גם אם הוא לא שמן מעבר למה שמצפים, לא הגיוני שזה האכלת יתר. ישנם תינוקות שפולטים כי המערכת עדיין לא בשלה כדי לווסת את הבליעות והעיכול, דבר שלרוב נעלם במשך החודשים אבל אז זה בדרך כלל מתחיל על הסף. אפילו אם זה קורה יותר מאוחר, כמה שזה נדיר, זה יסתדר במשך הזמן. אבל מיניקות כרגיל. ולא עושים לתינוק דיאטה" בגלל זה. תוצאה של הגבלת השעות והתדירות בהנקה עלולה לסכן אותו מבחינת הנוזלים שהוא מקבל וגם יגרום לכך שהתינוק שפעם היה נינוח ורגוע יהפוך לרגזן ובכיין. (הם לא נולדים כאלה!) גם מעניין מה הפתרון של הרופא. מה הוא המליץ לך אם אכן הוא טוען שזה האכלת יתר? דרך אגב - טבעי שתינוק בגיל הזה יהיה עליך הרבה. זה מקנה לו ביטחון - אותו ביטחון שהיה לו בפנים וכאשר אבד לרוב ברגע הלידה! אני מדגישה שאני לא פוגעת בידע ומיומנות של אותו איש רפואה - באם זה רופא או אחות- אך תופעה ידוע לצערינו היא בורות בנושא ההנקה. כל טוב. אלן

מנהל פורום הנקה