החלב נגמר לי מהר.

דיון מתוך פורום  הנקה

22/05/2001 | 20:49 | מאת: שירי

שלום אלן וברכות על הפורום, יש לי שני ילדים נחמדים שמאוד רציתי להניק לפחות חצי שנה או קצת יותר ובשני המקרים החלב החל להגמר כבר בחודש השלישי. ניסיתי כל שיטה אפשרית, ישנתי, שתיתי המון, אכלתי טוב, הנקתי כל שעתים,( כשהגיע השלב שפתאום הבנתי שאין לי מספיק), ניסיתי גם לשאוב, בקיצור מה לא... אני יודעת שאומרים שהחלב לא נגמר כל עוד ממשיכים להניק אבל אצלי זה לא עזר לי ובשלב מסויים פשוט נכנעתי לבכיו של הקטן והוספתי לו 50 מ"ג חלב תחליף והוא ירד על זה בטיל.... בשני המקרים קרה אותו הדבר ושאלתי היא האם יכול להיות שיש לי איזה חוסר איזון בבלוטה מסויימת או הורמון מסויים שאפשר לבדוק? אני מתכננת לפחות עוד שניים ואני רוצה להניק!! תודה מראש. שירי.

23/05/2001 | 20:34 | מאת: אלן שיין

היי שירי, יש כמה גורמים שיכולים להשפיע על המשך ההנקה. לא נראה לי שזה דבר הורמונלי (אם כן עוד לא שמעתי על כך) ויכול להיות שזה נבע מה"זינוקי גדילה" שמעוד נפוצים בגיל הזה - 3 חודשים. זה קורא כאשר התינוק , שהיה נינוח עד הגיל הזה ואכל כבר מסודר פתעום בוכה לעיתים קרובות ודורש לאכול כל הזמן. יש גם תופעה שנדמה לנו שאין חלב כאשר השד כבר לא גדוש והחלב כבר לא נוטף. יש 3 סימנים שלמרות המרגש שלנו התינוק אכן כן מקבל מספיק. 1) אם הוא רגוע ואם לא אז נרגע ברגע שמציעים לו שד. 2) יש לו חיתולים רטובים וצועה פעם עד כמה פעמים ביום. 3) עלייה מתמדת במשקל. העלייה נמדדת על פי ממוצע חודשית ולא תמיד על ידי עלייה שבועית בלבד. אם אכן כל הסימנים ישנם אז יתכן שמה שנראה לך כתקלה לא היתה ממש אלא זינוק בצריכה היומית של התינוק שבתורו מגביר את רצונו לינוק ובמקביל מגביר את התפוקה על ידי המציצה. מעין מעגל סגור כזה. עוד דבר שיכול להשפיע זה המצב המשפחתי והסביבתי - לחץ, עייפות, מתח וכו' וכמובן אז צריכים להתייעץ עם יועצת הנקה להגיע למסקנות ולנסות לפתור את הבעיות. שוב, כל ילד והנקה היא שונה כך שמאוד יכול להיות שזה בכלל לא יקרה הפעם. בהצלחה!

25/05/2001 | 02:04 | מאת: בלה

הבת שלי הניקה חדשיים מלא,אחרי חדשיים התינוק בכה והראה סימנים שהוא עדיין רעב אז בתי התחילה להוסיף לו סימילק, בבקר ש-2 הילדים היותר גדולים (גיל 71/2 ו-51/2 היו בבית ספר ובגן היא רק הניקה ) לאט לאט כנראה נחלש החלב והתינוק אחרי שינק בכה ואז בתי נאלצה להוסיף לו סימילק. מאז גברו אצלו כאבי הבטן והגזים ובעיקר עצירויות ורק אחרי מאמצים עם הרבה בכי באה לו יציאה קלה ואז הוא נרדם בסביבות 3-1 לפנות בוקר והוא ישן בבוקר עד הצהריים, מה ניתן לעשות כדי להקל עליו עם העצירויות? תודה

מנהל פורום הנקה