הנקה ושינה

דיון מתוך פורום  הנקה

27/07/2001 | 20:51 | מאת: אליס

הנני אם לתינוק בן שנה וחודשיים. מיום שילדי נולד התמדתי רק בהנקה ללא תוספת של תחליפי חלב אם. בגיל חצי שנה התחלתי לשלב מזון מוצק (פירות, ירקות ועוד). בני יונק עד היום בשעות הבוקר, בין שינה לשינה, והרבה במהלך הלילה. (לפני השינה הוא אוכל ארוחת ערב משביעה מלבד היניקה). שאלתי היא האם קיים קשר בין עצם הינקה עד גיל זה, לכך שהילד מתעורר מספר רב של פעמים במהלך הלילה, בכדי לינוק? (הוא מתעקש לצאת ממטתו, לינוק מספר דקות וחוזר להירדם.) כיצד עלי לנהוג על מנת להרגילו לישון לילה רצוף? כדאי לציין כי הילד ישן בחדרינו, וכי אינני מעוניינת בשלב זה להפסיק להניק.

28/07/2001 | 22:40 | מאת: אלן שיין

אליס, שבוע טוב לך, תינוקות לא אמורות לישון כל הלילה. זאת עובדה. הורים שיש להם ילדים שישנים כל הלילה הם בוודאי המיעוט. יחד עם זה, הסיבה שהתינוקות מתעוררים בלילה (בגיל שאת מציינת) היא לא בגלל היניקה. הסיבה היא יכול לנבוע מכמה וכמה סיבות שאינן קשורות להנקה. אך השאלה היא, איך אנו מרגיעים אותם? לפעמים זה יכול להיות טמפרטורת החדר - חם - קר? יכול להיות בגלל חלום רע - או מצחיק. יכול להיות בגלל פיפי-קאקי (אם עדיין התינוק בחיתול). הסיבות הן אותן הסיבות אצל תינוק יונק ותינוק הנזון מבקבוק. הורה שתינוקו לא יונק מוצא את הדרכים להרגיע את התינוק בלי שד, כמובן. אם הכי קל לך עם השד - אז למה לא לתת לו? אם לא טוב לך עם השד, אז תמשיכי לישון ואפשר לנסות את כשרונותיו של הבן זוג, אם ישנו. (הכוונה לבן זוג, לא לכישרון!!) זה מצריך בדק בית לבדוק איך אתם רוצים לענות על הצרכים הליליים של התינוק. אם טוב לכם עם מה שאתם עושים - תמשיכו ואם לא טוב לכם כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה לדבר על דרכים שאפשר לתכנן שינוי בהתייחסות לנושא. אם טוב לכם אך לא טוב למסובבים אבכם-זאת לא סיבה לוותר על מה שנראה לכם טבעי. הרבה משפחות "מיניקות" עוזרות לתינוקות שלהם להרדם בחזרה בכיף ובהנאה עם ההנקה.

01/08/2001 | 16:10 | מאת: ברבית

שלום אליס גם מהניסיון שלי הסיבה שתינוקות מעל גיל חצי מתעוררים בלילה זה כדי להיות עם אמא ובתנוחה שבה הוא נרדם.אצלי 3ילדים ינקו(השלישית עדיין יונקת)עד גיל 11 חודש והגדול היה מתעורר כל שעה האמצעי בקושי היה מתעורר והקטנה בינהם פעם פעמיים בלילה.אני באמת מרדימה אותה עם הציצי.

מנהלי פורום הנקה