בעייה בלפיתת שד הזנה בחלב שאוב

דיון מתוך פורום  הנקה

19/10/2013 | 13:34 | מאת: מירי

היי, יועצת הנקה icbc לא הצליחה לעזור לי אז אני אנסה להתייעץ עם עוד מומחים. איך-אם בכלל-ניתן לאמן תינוק בן חודש וחצי לפתוח פה גדול ולינוק באופן תקין? בינתיים מה שקורה זה שבני לופת רק חלק מהשד ובעצם יותר שותה מאשר יונק את החלב ה"קל", הקדמי(כמובן שנותרים לי סימנים קלים על הפטמות) את השאר אני נאלצת לשאוב ולהוסיף לו. היועצת שללה לשון קשורה ואמרה שאולי זה מבנה החיך התחתון שאותו הוא מתקשה לפתוח(כשניסינו "לעזור" לו הוא צרח ובכה). האם יש לקחת אותו למומחה?(אגב היתה לי פטמה שקועה שעם ההנקות והשאיבות כבר בולטת החוצה..ויש לי עטרה דקה, לא עבה וכהה כמו ה"אופטימלית", האם יש קשר?) ושאלה נוספת- אני נותנת לו חלב שאוב בבקבוק עם פטמת אוונט שלב 1 ולמרות זאת זה מגיע לו בשלוקים גדולים(אני מנסה להנמיך את הזווית ולהצמיד לו יותר לפה ועדיין...) והוא מתעצבן..האם ניתן להוסיף חצי כפית קורנפלור כדי להסמיך ולהקל עליו או שזה מיותר?

22/10/2013 | 10:30 | מאת: מאדי

לא מומלץ להסמיך בקורנפלור. הייתי פונה לאבחון אצל קלינאית תקשורת עם התמחות לתינקות רנה הרטמן או שושי בלקוביץ, להבין אם באמת יש מגבלה פיזיולוגית ואולי לקבל תרגילים לאימון הפה. עדיין לא מאוחר לשפר את ההנקה.

מנהל פורום הנקה