איך לשפר הנקה ולחזור לשגרה טובה

דיון מתוך פורום  הנקה

15/09/2013 | 10:42 | מאת: לנה

שלום רב, תינוק שלי בן שלושה חודשים, עלה מאד יפה במשקל עד עכשיו. זמן ההנקה שלו מאז שנולד לא עולה על 10 דקות ובדרך כלל נמשכת כ 5 דקות. בשבוע האחרון שמתי לב שהוא פחות נינוח, מרבה לבכות, לא יושן טוב כמו שישן פעם, רוצה לאכול לעתים תקופות יותר (אם עד עכשיו הוא אכל פעם ב 3-3.5 שעות, היום מוכן לאכול כל שעתיים -שעתיים וחצי). כמו כן, הייתה תקופה די ארוכה בה אכל רק פעם אחת במשך כל הלילה וכבר כשבועיים קם לפחות פעמיים. אתמול ניסיתי לשאוב חלב על מנת לראות כמה הוא אוכל בכל פעם, אך לאחר שהצלחתי לשאוב רק 60 cc נכנסתי קצת לפניקה שזה כל החלב שיש לי... כמו כן, הוא היה נראה לי מימי מדי... החלטתי לנסות לתת לו מטרנה לפני שינה. להפתעתי הרבה הוא שתה רק כ 60 сс וזהו, וזה החזיק אותו רק 3 שעות כאשר בדרך כלל הוא ישן תנומה ראשונה כ6 שעות. השאלה שלי כמה הוא אמור לינוק/לאכול בגיל 3 חודשים, האם 60 cc באמת יכולות להספיק לו? איך ניתן להגביר ויותר נכון להעשיר את החלב שלי? ואם אני אחליט להעזר בתמ"ל, מה הכמות שהוא אמור לצרוך בפעם אחת? אודה לעצה כי אני מאד רוצה שנחזור לימים שקטים ונינוחים שהיו לנו. בהמון תודה מראש, לנה

16/09/2013 | 09:51 | מאת: לנה

מסתבר שמצבי הרבה יותר גרוע, הילד המקסים שלי בכלל לא מוכן לינוק. הוא צורח (בגלל שהוא רעב) ולא מוכן לקחת את השד. שאבתי לו אחרי דקות רבות של התעקשות והוא אכל את מה שהיה בבקבוק ורק אז הסכים להמשיך בהנקה. היום מהבוקר הוא מסכים לינוק רק עם פטמת סיליקון. מה לעשות? מה זה יכול להיות? מה אני עושה לא נכון? הוא ממשיך לישון מעט מאד וממשיך להיות עצבני ועייף לעתים קרובות יותר. האם לוותר על הנקה (לייבש את החלב)ולעבור לתמ"ל או להמשיך להתעקש? אני כבר ממש מיואשת... בתודה, לנה

19/09/2013 | 19:09 | מאת: עדי יותם

אם שלושה חודשים הכל היה בסדר כנראה שאין סיבה של ממש לגמול. המשאבה איננה מדד לכמות החלב שיש לך!!!!!!!! מציעה לך להיגפש בהקדם עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC. חלק מקופות החולים וביטוחי הבריאות הפרטיים מציעים סבסוד משמעותי של ביקור כזה.

מנהל פורום הנקה