שאיבת חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

05/08/2013 | 13:40 | מאת: איריס

שלום שאבתי חלב והשארתי אותו בבקבוק של המשאבה במקרר, אחר כך הוצאתי אותו למשך 3 שע' ושאבתי שוב (באותו בקבוק), והחזרתי שוב למקרר. אני עכשיו מתלבטת אם לתת אותו לתינוק או לזרוק. כלומר חלב שהיה במקרר אחר כל הצאנו ושוב החזרנו למקרר האם מותר לחמם ולתת לתינוק? האם בכלל מותר לשאוב באותו בקבוק (בלי לשטוף)עם הפסקות באמצע? וכמה זמן אפשר להשאיר את הבקבוק עם חלב שאוב בחוץ לפני ששואבים שוב? סליחה על אורך השאלה. תודה רבה!

05/08/2013 | 20:29 | מאת: עדי יותם

תלוי בן/בת כמה התינוק/ת, מצב בריאותי, משקל, לידה במועד או מוקדמת. תינוק בריא שנולד בזמן ובמשקל תקין - הריחי את החלב, אפשר גם לטעום. אם חמוץ יהיה לו טעם כשל חלב פרה חמוץ. עדיף להקפיד על תנאים קצת יותר מחמירים אבל בגדול רוב הסיכויים שהחלב תקין לגמרי וחבל לשפוך. ההמלצה היא להוסיף חלב קר לחלב קר - ז"א חלב שהיה במקרר - לא ממשיכים לשאוב לאותו בקבוק. חלב שהוצאת - אפשר לשמור כמה שעות בטמ'פ החדר ולתת לתינוק ללא חימום נוסף, בטמ'פ החדר זה בסדר גמור. היעזרי גם בהמלצות משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/Childbirth/feeding/Pages/Storage.aspx

מנהל פורום הנקה