גוש בשד

דיון מתוך פורום  הנקה

03/08/2013 | 22:33 | מאת: חגית

שלום, אני אמא לתינוק בן 4 חודשים שיונק מלא. (שואבת גם הרבה) מזה כחודשיים יש לי גוש בשד אחד בחלק העליון של השד. איננו כואב ואינו משנה את גודלו בהתאם להנקה. הרופא אמר שנחכה עם האולטרסאונד עד שאסיים עם ההנקה. האם זו תופעה מוכרת או שכדאי להתעקש על האולטרסאונד?

05/08/2013 | 19:58 | מאת: עדי יותם

בהנקה אמנם קשה יותר לפענח תוצאות ובדרך כלל גושים יהיו קשורים לייצור החלב, אבל חשוב מאוד לא להזניח ולבדוק בכל זאת. אפשר לנסות לעסות את הגוש תוך כדי ההנקה, להניק בתנוחות שונות כך שהסנטר של התינוק בכיוון הגוש (אפשר כשאת שוכבת להגיע לכל זווית...) ולראות אם יש השפעה. ניתן בהנקה לעשות את כל הבדיקות - אולטרסאונד, ממוגרפיה וכו' אך צריך למצוא רופא וטכנאי שישתפו פעולה ויש להם ניסיון עם שד מניק. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה