דלקת בשד

דיון מתוך פורום  הנקה

24/07/2013 | 00:08 | מאת: ר

האם מותר להניק כשיש דלקת בשד ? נראה לי שיש לי דלקת כי האזור אדום וכואב ויש לי חום של 38.5

24/07/2013 | 09:40 | מאת: עדי יותם

חשוב מאוד להניק כשיש דלקת. פעמים רבות הגורם לדלקת הוא שאמא לא הניקה כמה שעות ולא רוקנה מעט אלא המשיכה להסתובב עם מלאות מציקה... (כמובן יכולות להיות גם סיבות אחרות). אין בעיה בחלב שמגיע לתינוק, וגם אם יהיה צורך בטיפול תרופתי (אנטיביוטיקה) חשוב להמשיך ולהניק. אם החום נשאר גבוה יש לגשת לרופא. בינתיים - לעסות את השד היטב לפני ההנקה, לעודד את התינוק לינוק הרבה, תוך כדי לחיצה על האזור הכואב, ואח"כ להשתמש בקומפרס קר. עפ"י המלצות ארגון הבריאות העולמי לטיפול בצינורית סתומה ודלקת, ניתן להיעזר במשכך כאבים אנטי-דלקתי (כמו איבופרופן). שילוב האמצעים האלה פעמים רבות ימנע את הצורך באנטיביוטיקה.

מנהל פורום הנקה