קיום יחסים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  הנקה

22/07/2013 | 19:54 | מאת: נייט

שלום, אשתי חודש וחצי אחרי לידה ראשונה ואנחנו מתחילים לחזור לשיגרת קיום היחסים, שנינו אנשים צעירים. יש נושא שמאוד מטריד אותי, אני מאוד אוהב את החזה שלה, על בסיס קבוע זה היה המקום שהייתי מענג אותה(ואת עצמי) בכל המובנים האפשריים, כיום שהיא אחרי לידה והיא מניקה, אני מאוד חושש להתקרב לחזה שלה מחשש שינזול ממנה חלב, וזה משהו שקורה בטבעי... מה עושים במצב הזה? מתנזרים מהחזה עד תום תקופת ההנקה? עושים סקס שהיא עם חזיה ולא פושטים אותה ממנה? הנושא ממש מטריד אותי אשמח לעזרה..

24/07/2013 | 09:22 | מאת: עדי יותם

אכן, לעתים קרובות יש טפטוף חלב בזמן מגע בשד. כל זוג צריך למצוא לו את הדרך שלו, אבל זה רק חלב... אין צורך להימנע מקשר אינטימי וממגע, ומוצאים פתרונות טכניים, כמו מגבת על הסדין, או שימוש בחזייה, למי שהטפטופים מפריעים להם. ואני חוזרת ומדגישה - עבור הרבה זוגות הטפטופים לא מפריעים. בנוסף, אחרי השבועות/חודשים הראשונים הטפטופים בדרך כלל נפסקים. יש נשים שבתקופת ההנקה החזה מאוד רגיש למגע וקשה להן עם מגע נוסף פרט להנקה - חשוב שתדברו על כך ושתיתן לאשתך את ההרגשה שאתה אוהב אותה, נמשך אליה, ומכבד את הגבולות שלה. אם לה לא מפריע מגע בשד - מצוין. אם מפריע - חשוב לזכור שמדובר בעניין זמני, וגם אם תקופת ההנקה תהיה ממושכת, הרגישות הזו פעמים רבות עוברת עם הזמן.

מנהל פורום הנקה