סתימה בצינורית חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

03/07/2013 | 13:05 | מאת: שלומית

מאתמול בערב אני סובלת מכאב בחלק התחתון של השד הימני. כשאני מעסה את זה כדי שלחרר את הגודש זה כאילו משתחרר אבל מיד חוזר. איך אפשר לשחרר את זה לפני שזה יגיע לדלקת?

03/07/2013 | 22:32 | מאת: עדי יותם

לא נעים! המשיכי לעשות מה שאת עושה, להניק ו/או לשאוב לעתים קטובות, בהנקה לנסות שהסנטר של התינוק יהיה באזור הסתימה. לנסות לנוח (לשכב על הגב...), לשים קומפרס חם לפני ההנקה/שאיבה וקומפרס קר אחריה. לא לשכוח לשתות. עפ"י המלצות ארגון הבריאות העולמי אפשר להיעזר במשכך כאבים שהוא גם אנטי דלקתי, דוגמת איבופרופן (אדוויל). חשוב כמובן לקרוא את העלון לפני השימוש. אם עדיין אין שיפור צריך לגשת לרופא. בהצלחה ותרגישי טוב!

מנהל פורום הנקה