אמא מתוסכלת לסרבנית ציצי

דיון מתוך פורום  הנקה

11/06/2013 | 20:57 | מאת: מירב

הי אלן , התינוקת שלי כבת שישה וחצי חודשים בשבועיים האחרונים החלה לעשות לי בעיות בהנקה , החל מגיל 5 חודשים התחלתי לה טעימות והיא התאהבה באכילה בכפית לאחרונה ממש מסרבת לציצי שלי יונקת בעיקר בלילה מאחר ורעבה ואין לה ברירה , לאורך כל היום מקבלת מנת פירות בבוקר מנת ירקות בצהריים בין הארוחות עד שמגיעה למצב שהיא גוועת ברעב ובוכה אחרי שכנועים של ציצי רק אז יונקת כמה דקות בדיוק, ולאחר מנת הירקות לוקח לה שעות לינוק רק אחרי בכי ועייפות מסכימה ,וזאת למרות שאני יודעת שהיא כבר מורעבת. אני מוצאת את עצמי במלחמה רוב היום זה מתסכל אותי, תפוקת החלב שלי יורדת משום שאינה יונקת מספיק, אני מנסה מטרנה אך היא מסרבת בתוקף מה עושים אני מאוד מתוסכלת .

12/06/2013 | 13:59 | מאת: אלן שיין

היי מירב, קשה וגם מעליב שלא רוצים לינוק!!!! המוצקים אמורים לבוא בתור תוספת להנקות ולא במקום לכן חשוב תמיד להיניק בגיל זה עוד לפני מתן המוצקים. אז יודעים שהיא מקבלת הכל. תנסי לתת לה קודם. כמובן חשוב לשאוב ולתת לה בספל אולי כדי לשמור לפחות על כמות החלב שלך. יש סיכוי שהיא תחזור לינוק. אבל לא רצוי שאת זאת שמנסה לתת בקבוקים. לפעמים זו סיבה מספיקת שתינוקות מסרבים שד. החלב הוא המרכיב העיקרי למשך השנה הראשונה בחייהם של התינוקות. אז לכן חשוב מאוד לתת מספיק מנות חלב (לפחות 5 ביממה) לתינוקת. בנוסף כמה מוצקים שרק רוצים. כך גם הם לא מעוד מורעבים שמגיעים לטעימות והתנסויות. בכל אופן תנסי לשנות את הסדר. אולי זה יעודד. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה