מיעוט חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

03/06/2013 | 15:31 | מאת: דידי

שלום, ילדתי לפני כחודש וחצי, ומאז הלידה כל מספר ימים נגמר לי החלב (40cc בשאיבה משני הצדדים, בקושי). כשזה קורה אני לוקחת הרבה חילבה באבקה ושואבת, החלב חוזר לאחר יומיים (אפילו יש גודש) וכשאני ממעיטה בשאיבות ובחילבה ונותנת לו רק לינוק - שוב נגמר החלב (התינוק עולה יפה במשקל). בהנקות קודמות היה לי שפע של חלב. הנקתי במשך שנה וחצי - שנתיים כל ילד ונזקקתי לחילבה פעמים ספורות בלבד. גם מחזור קיבלתי לאחר שנה וחצי ואילו הפעם נראה לי שקיבלתי מחזור כבר עכשיו. מה קורה לגוף שלי? אני מרגישה שייצור החלב שלי ממש תלוי בחילבה וזה אף פעם לא קרה לי. אשמח לעצות והסברים. אני ממש לא רוצה לוותר על ההנקה.

03/06/2013 | 20:37 | מאת: אלן שיין

היי דידי, לדעתי יש משהוא אצל התינוק שגורם לו לא לינוק ביעילות. אבל זה דבר שצריכים לראות בפועל. סוג של לשון קשורה - בדרגות מסויימות מקשים על תינוקות לינוק כמו שצריך ןזה גורם להם לינוק פחות - ובגלל זה את מייצרת פחות. אחרת אין הסבר הגיוני. זה דבר שצריכים לראות ב-4 עיניים. לבחון את ההנקה שלו, ללכת ליועצת מנוסה IBCLC שיש לה משקל כדי לשקול לפני ואחרי ההנקה. תוכלי למצוא יועצת באתר של איגוד היועצות IBCLC בארץ: www.iaclc.org.il בברכה אלן

03/06/2013 | 23:32 | מאת: דידי

תודה על תשובתך אלן. האם יתכן שהוא לא יונק ביעילות אם הוא עולה במשקל? הוא עלה קילו בחמישה שבועות, והוא בסך הכל תינוק נינוח. בכל מקרה, אעשה כעצתך, כי ככה לא אוכל להמשיך לאורך תקופה...

מנהל פורום הנקה