ירידה באחוזונים

דיון מתוך פורום  הנקה

21/05/2013 | 14:52 | מאת: דנה

שלום! בני בן שבעה חודשים. אני מתלבטת אם לתת תוספת של תחליף חלב מאחר וירד בשני אחוזונים ונמצא כיום באחוזון שלוש עד חמש. הוא יונק ומקבל ארוחת מוצקים אחת ביום. האם עייפות ועצבנות פוגעת בחלב ובתינוק?

21/05/2013 | 18:50 | מאת: אלן שיין

שלום לך דנה. עייפות יש אצל כל אימא חדשה - וזה לא צריך לפגוע בחלב ועצבנות לא מועיל באם את מיניקה או לא. זה מאוד מאוד אישי - איך ואם בכלל ההנקה נפגעת. אחוזונים לא מעידים על צמיחה אמיתית אלא רק משמש השוואה בין כל התינוקות - ולא משתמשים בכלל בעקוצות של תינוקות יונקים. אם התינוק הכפיל את משקל הלידה שלו עד 6 חודשים - צריכים להסתכל עליו ולא על המשקל. יש האטה בדרך כלל הכל מחודש 4 - 7 ולא עולים כמו בהתחלה. אם התינוק בריא, חיוני, עושה הכל מה שצריך ולא נראה רזה מידי - אז אולי אין מה לדאוג ואם את מודאגת תמיד אפשר להגדיל את כמות המוצקים או יותר חשוב לשאוב לו מנה נוספת של חלב אם. צריכים לקחת בחשבון שתינוקות בגילו עדיין זקוקים לרוב לחלב. עדיין לא אוכלים כמו גדולים לכן חשוב להמשיך את ההנקה גם אם הוא מקבל מוצקים כי זה עוד לא מחליף ארוחה חלבית. מן הסתם מכילה יותר מרכיבים וקלוריות. יש להיניק כרגיל ובנוסף לתת מוצקים - ואחרי ההנקות אלא אם זו ארוחה שאת לא איתו. אז כדאי להוסיף שם את המנה של חלב אם. אף תינוק לא זקוק לחלב פרה. (פורמולה מן הסתם) מקוה שזה עוזר. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה