ירידה החלב החלב

דיון מתוך פורום  הנקה

16/05/2013 | 17:11 | מאת: נטלי

שלום רב, אני מניקה את ביתי מאז דהיא נולדה. היום בת קצת יותר מחצי שנה. ביומיים האחרונים לא הייתי בקו הבריאות - סובלת משלשולים קשים אבל אין חום. לתחושתי (בעיקר בהתבסס על גודל השדיים), יש לי ירידה בכמות החלב. ואכן, ששאבתי חלב באמצע היום ( אני שואבת שאני בעבודה או בשעות שבהם אני אמורה להיו. בעהודה, היום כאמור אני חולה), הצלחתי לשאוב כמות קטנה באופן משמעותי ממה שאני שואבת בדרך כלל (בערך חצי..). האם יש קשר למחלה? האם להזין במקום בתמ"ל בימים אלא כל עוד אני לא בקו הבריאות? מצד אחד חשוב לי שתקבל מה שהיא צריכה , מצד שני - אם אניק פחות בימים אלו, אני חוששת שתפוקת החל שלי באופן כללי תרד? אודה לעצתכם כיצד לנהוג. בתודה מראש

17/05/2013 | 07:58 | מאת: אלן שיין

שלום נטלי, אין כל סיבה לא להיניק אותה כי בסופו של דבר יותר קל ופשוט להיניק כשאנחנו לא מרגישות טוב מאשר להכין אוכל!! וחלב הוא עדיין חלב - מלא בכל טוב ובכל מה שהיא צריכה. אין מה לדאוג כי כמות החלב רק תלוייה וגירוי - כמה שתניקי יותר או תשאבי יותר כך יתרבה כמות החלב. זה הפיך לגמרי. שאיבה אינה מדד לכמות החלב שיש לך. אם היא איתך אז כדאי יותר להיניק מאשר לשאוב. גם יותר נעים וטבעי. מאחלת לך החלמה מהירה. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה