עוזבת תינוקת יונקת ל-4 ימים.....

דיון מתוך פורום  הנקה

08/05/2013 | 20:42 | מאת: מיכל

שלום, מחר בלילה אני טסה לחו"ל ל-4 ימים. יש לי תינוקת בת 7 חודשים בהנקה כמעט מלאה (חוץ מ-3 ערבים בהם היא מקבלת בקבוק לפני השינה וכמות משתנה של מוצקים בבוקר ובצהריים) ורציתי לשאול מספר שאלות לגבי הזמן שתישאר עם ההורים שלי: 1. כמה ומתי עלי לשאוב עמ"נ שכמות החלב לא תרד? (יש לי משאבה ידנית של מדלה, אני שואבת איתה בעבודה 3 ערבים בשבוע ומה שיוצא זה כמעט תמיד פחות ממנה, בסביבות 80 מ"ל). האם במרווחים קבועים, או בזמנים בהם היא אוכלת בד"כ, או סתם מתי שיוצא?.... 2. היא התחילה לאכול מוצקים לפני חודש, בבוקר היא אוכלת מנה יפה של פירות או דייסה אבל כמעט תמיד רוצה גם לינוק חצי שעה-שעה אחרי זה. בצהריים היא לא אוכלת הרבה ואני מניקה אותה בנוסף. איך צריכות להתנהל ההאכלות בהעדרי (מטרנה)? 3. מה לגבי מים? עד עכשיו נתתי לה מים רק אם אכלה כמות משמעותית של אוכל מוצק. בימים החמים הנקתי יותר. איך זה עובד עם תמ"ל? 4. בלילה היא אוכלת בד"כ פעמיים. עדיף שאמא שלי תתן לה בקבוק פעמיים בלילה או שתנסה להרדים אותה בלי? (כי אני חושבת שאולי הסיבה שהיא יונקת בלילה היא לא מרעב אלא כי זה מרגיע אותה) 5. כמה מטרנה לתת לה בכל ארוחה? אגב, בעוד כחודשיים אני אאלץ להפסיק להניק אותה כי אתחיל לקבל תרופות שאסורות בהנקה, אולי זה פרמטר שישפיע על התשובות..... תודה :)

09/05/2013 | 13:28 | מאת: אלן שיין

היי מיכל, קודם כל - אל תפסיקי את ההנקה בגלל תרופה כלשהיא בלי לבדוק על בטוח אם אסור להיניק איתה. רוב התרופות בטוחות. תוכלי לבדוק באחד המרכזים למידע על תרופות והנקה: 1. בילינסון: 03-973-6911 2. אסף הרופא: 08-977-9309 לגבי העדרותך - עד גיל שנה - החלב מאוד חשוב ועדיין מרכיב מרכזי. מוצקים בגיל הזה באים כתוספת להנקות (או תמ"ל) צריך לרוב 5 ארוחות חלביות עד גיל שנה. ואז לפי כמה התינוק נהנה ורוצה מוצקים. לגבי כמויות - של תמ"ל יש הוראות באריזה - למרות שזה תמיד מנה גדולה ממה שצריכים. אם מאכילים אותו באיטיות במקום שיגמור את הכל תוך מספר דקות - אז יאכל פחות. בקבוקים מן הסתם מעבירים את האוכל בקצב מהיר מידי. בכל אופן - לגבי שמירת ההנקה על ידי שאיבות - תשאבי כל כמה שעות למנוע גודש - וכמובן זה ישמר לך על התפוקה. זה לא מדע מדוייק וזה לעולם לא יהיה בדיוק כמות שהוא היה יונק אבל זה ישמור לך על התפוקה. יש תינוקות שלאחר העדרות האם עושים שביתה ולא רוצים לינוק ויש כאלה שממש לא משנה להם מבחינה הזאת. רק שתדעי שזה יכול לקראת. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה