פיטריה

דיון מתוך פורום  הנקה

05/05/2013 | 15:48 | מאת: לידיה

אלן שלום, איך יודעים עם יש פיטריה? בתי בת חודשיים וחצי והיא בעיקר יונקת עם שאיבה פעם במספר ימים. יש ל צחושת צריבה בפטמות גם בין ההנקות, בעבר צרב לי בצד אחד ובשני לא, זה בא והולך. לתינוקת יש שכבה לבנה (לא כתמים) בחלק הפנימי של הלשון שהבחנתי בה כבר מזמן, אני לא יודעת אם זה חלב, הרופא בטיפת חלב אמר שאין עם זה בעיה. על הפטמות אין כל סימן חריג, איך אפשר לדעת? תודה...

06/05/2013 | 11:56 | מאת: אלן שיין

היי לידיה, \אם יש שכבה שלא ירדת אז כנראה שזו פטרייה וזה מתאים לפי הסימפטומים שאת מתארת. יש עם זה בעייה - הרבה רופאים פשוט לא יודעים - אבל זה יכול להכאיב לתינוקת לינוק וגורם לפעמים לעצבים מצד התינוקת לאחר כמה דקות של יניקה. זה עובר לפיטמות וחזרה לפה אם לא מטפלים בו זמנית בפה של התינוקת וגם בפיטמות. יש הממליצים על דקטרין אורל ג'ל. תבקשי מרשם מהרופא. אל תשאלי אותו אם יש פטרייה אלה תגידי לו שיש וקראת שצריכים לטפל בזה כי יש לך סימפטומים. בברכה אלן

06/05/2013 | 12:30 | מאת: לידיה

תודה רבה. כרגע יש מגבלות כלשהן על ההנקה או השאיבה?

מנהל פורום הנקה