כמות חלב שאוב לתינוקת בת חצי שנה?

דיון מתוך פורום  הנקה

05/05/2013 | 14:35 | מאת: מיטל

שלום, בביקורי האחרון בטיפת חלב נאמר לי כי בתי רזה מדיי וכי יש לתת לה בקבוק-או שאוב או תמל. אני מעדיפה שאוב וראיתי שישנה נוסחא כלשהי של משקל וארוחות. האם אכן לתת לה לפי הנוסחא הזאת? היא שוקלת 5750 (אורך 62.5) נולדה 2800.

05/05/2013 | 14:41 | מאת: אלן שיין

שלום מיטל, אם המשקל שלה היה תקין עד כה - אז לדעתי אין צורך לתת עוד בקבוק אלא אם את מאכילה אותה כבר במוצקים. קורה הרבה שמתחילים להחליף ארוחה של חלב במוצקים אזה עדיין מוקדם מידי. תינוקות אמורים לקבל לפחות 5 ארוחות חלביות ובנוסף או טו טו לקבל מוצקים בתור תוספות להנקות. לא להפך. אז כדאי לחשוב באופן כללי על איך ומה נותנים. בקבוק בדרך כלל הוא לא פתרון מציאותי - כי לרוב העניין לא מנה נוספת אלא מה התינוק מקבל באופן כללי. ואם הוא צריך עוד מנה אז למה לא להיניק אותו יותר.? אני לא כל כך מאמינה בנוסחאות אלא אם התינוק מקבל רק בקבוקים כי אי אפשר לחשב בכלל כמה הוא אוכל. נוסחאות מתפזרות על פני יממה ומספר ה"ארוחות" של התינוק. אם זה רק בקבוק אחד אז אין כמות מדוייקת - תני לו מנה אם תרצי - כמה שהוא ירצה. פעם ביום זה לא יהווה בעייה. שוב, לדעתי זה לא העניין. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה