הפחתת כמויות

דיון מתוך פורום  הנקה

01/05/2013 | 08:44 | מאת: אמא לבן חודשיים

בוקר טוב, הקטנטן שלי בן כמעט חודשיים, בגיל חודש וחצי שקל כבר 6 קילו. ינק כל 3-4 שעות לרוב משני הצדדים (10 דקות כל צד). לפני 3 ימים היתה לו הקאה ענקית אחריה 5 שעות החיתולים שלו היו יבשים. התופעה לא חזרה יותר. עד עכשיו לא ברור ממה נבעה ההקאה החד פעמית הזאת (לא קדמו לה פליטות). מאז הוא הפחית כמויות. הוא יונק פעם ב-3-4 שעות רק מצד אחד. גם אם אני מנסה להציע בין הארוחות או מהצד השני הוא ממש מתנגד. בלילה הוא יוצר פער של שבע שעות. אני רואה שהחיתולים שלו הרבה פחות מלאים וגם השדיים שלי מלאים ומטפטפים. אציין שהוא נראה חיוני ועירני ואינו מתלונן. האם יש סיבה לדאגה עקב הפחתת הכמויות מצידו? תודה רבה

01/05/2013 | 10:03 | מאת: אלן שיין

שלום לך בדרך כלל אוכלים פחות כאשר לא מרגישים טוב. אם יש סימנים של חולי אז כדאי לקחת אותו לרופא לשלול בעיות ממש רפואיות. לרוב יש עליות וירידות כמו אצל גדולים. מספיק הקאה שזה סימן שמשהוא מתפקשש בואתו רגע אבל גם יכול להיות איורע חד פעמי ואין מה לדאוג. כל עוד הוא חיוני, ויש לו פיפי ויציאות סדירות - אז לרוב אין מה לדאוג. הגוף והטבע דואגים לו. אם הוא מתחיל לרדת משקל אז ברור שמשהו לא תקין וזה מצריך בדיקה יותר מקיפה. לדעתי יש לתת כמה ימים עד שהוא יחזור לעצמו וכל עוד יש יציאות ושתן לרוב אין מה לדאוג. בברכת החלמה מהירה אלן

מנהל פורום הנקה