חומרים מזהמים בחלב אם

דיון מתוך פורום  הנקה

24/04/2013 | 23:32 | מאת: מישהי

היי, יש לי תינוק בן חודש וחצי, הנקה מלאה, עולה יפה במשקל. את בני הראשון הנקתי עד גיל שנתיים וחצי, ללא תמ"ל בכלל. לאחרונה ראיתי את התוכנית אחרינו המבול פרק 2 (התרגיל הגדול של תעשיית המזון) - סדרת תחקירים של הערוץ הראשון. שם מדבר מומחה שכרגע לא יודע האם הנקה עדיפה על תמ"ל לסוגיו. הוא טוען שכל דבר שאנחנו אוכלים כל כך תעשייתי ומלא בחומרים שלא משתחררים מהגוף אלא רק דרך חלב אם לתינוק. לינק לקטע המדובר: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=D6qlnb69xjE&NR=1 דקה 18:52 ואילך. היום התפרסם ש-4 מתוך 10 לולים בארץ שיווקו ביצים המכילים דיוקסין בכמות גדולה. גם זה חומר שיוצא מהגוף רק דרך חלב אם ומסכן במיוחד תינוקות. האם ישנה מעבדה אפילו פרטית שאפשר לבדוק את החלב? לצערי כבר התחלתי לפקפק אם אני עושה טוב. תודה רבה.

25/04/2013 | 13:58 | מאת: אלן שיין

שלום לך, כבר המון שנים אנחנו לומדות ושומעות על כל הPCB וחומרים "רעילים" שכביכול מועברים לתינוקות שלנו דרך חלב אם. זה לא חדש. וכל פעם מוכיחים שעם כל זה - (כל דבר שעובר תעשייה או אפילו "דברים מן הטבע" מכילים רעילים -) לכן המסקנה היא שצריכים להתחיל לדאוג ליקום ולמחייה וסביבה נקייה יותר כדי להתפטר מדברים האלה. ההנקה מאז ומתמיד עדיין הדרך העדיפה להזין את התינוקות שלנו. זה לא רק עניין של חלב אם אלא הדרך בה אנחנו מגדלות את התינוקות - בריאות בנפשם בעד זה שיש את הקשר הסימביוטי הנכון והחיוני להשרדותם. אין גבול למה שאפשר לעשות כדי לשפר את המצב. זה תלוי בכל בני האנוש - אם אכפת להם מספיק כדי לעשות משהו בנדון. אבל אנחנו מכירים את הבני אדם. לרוב הגדול לא אכפת - אלא מה שקורה אצלם בחצר. בכל אופן יש המון דברים טובים בחלב אם גם שעוזרים לגוף להתפתח כראוי. הטוב די גובר על ה"רע". בברכה אלן

מנהל פורום הנקה