פטמה צורבת לאחר הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

23/04/2013 | 21:47 | מאת: רחלי

בתי בת 8 חודשים, יונקת הנקה כמעט מלאה. לפני כחודש הופיעה בקצה הפטמה נקודה לבנה שנראית קצת כמו חצ'קון וגרמה לכאב בזמן ההנקה. פניתי לרופאה והיא הסבירה לי שיש לי צינורית סתומה ושעליי לפתוח אותה ע"י גירוד בעזרת הציפורן. עשיתי ובאמת ההנקות השתפרו אבל לא לגמרי. בשבועיים האחרונים אני מרגישה בערך אחת ליומיים צריבה מאוד חזקה בכל האיזור של הפטמה שמתחילה בערך כ- 20-30 דקות לאחר ההנקה באותו צד ונמשכת כשעה-שעה וחצי. הרופאה אמרה שזה נראה לה דלקת ונתנה לי אנטיביוטיקה. סיימתי את הטיפול האנטיביוטי לפני כשבוע אך הכאבים נמשכים. הנקודה הלבנה עדין מופיעה לפעמים מיד אחרי ההנקה ואח"כ נעלמת. ניסיתי לפוצץ אותה עם מחט מלובנת אך הכאבים עדין נמשכים. הצריבה מאוד מאוד מציקה וממש מטריפה אותי (שלא לדבר על הפעמים שזה קורה באמצע הלילה ואז הלכה השינה...) אשמח מאוד לשמוע את עצתכן!

24/04/2013 | 22:49 | מאת: אלן שיין

שלום רחלי, במקרה הזה הייתי מציעה לך ללכת לכירורג. חוששת שלא הכי טוב לנסות לטפל בזה לבד. גם תנאים לא סטרילים יכולים להחמיר את המצב. שינוי בתנוחה יכולה לעזור בלשחרר. ממש להפוך את כיוון היניקה של הילדה. בהצלחה אלן

27/06/2013 | 08:09 | מאת: נועה

היי רחלי, אני חושבת שאני חווה בדיוק את מה שאת. הבן שלי גם בן 8 חודשים וכשהיה בן 3 חודשים בערך היתה לי צינורית סתומה ופתחתי אותה ומאז צורב לי בהנקה ואחריה. אני מסתובבת עם כרית ג'ל קפואה על הפטמה ברגעים אלה ממש. זה כואב בהנקה ומתסכל מאוד. כאמור, אני מושכת את העניין כבר 5 חודשים סיוטיים, ולפני שבועיים החלטתי שמספיק ואני עושה צעדים לכיוון מעבר לתמ"ל. בתקופה הזו של ה-5 חודשים האחרונים הספקתי לקחת אנטיביוטיקה, לטפל בפטריה, לגלות שזו לא פטריה, לגלות שבשאיבה לא כואב לי (אבל כמה אפשר רק לשאוב מאותו צד?), ולגלות שגם אחרי שבוע של שאיבות - ברגע שחזרתי להניק, חזרו גם הצריבות. מעניין אותי אם אצלחת לטפל בבעיה או שאת עדיין סובלת ממנה? תודה, נועה

מנהל פורום הנקה