תוספת בקבוק

דיון מתוך פורום  הנקה

21/04/2013 | 13:53 | מאת: דניה

אלן שלום, בתי בת שמונה שבועות בהנקה מלאה למעט פעם או פעמיים ביום בקבוק של חלב שאוב. אני שוקלת לתת לה תמ"ל במקום החלב כי השאיבה גורמת לי לגודש ואשמח לעצתך. כמו כן ברצוני לשאול איך להתמודד עם כאבי בטן וקושי ביציאות, הרבה פעמים היא מאוד מתאמצת ובלילות מתפתלת ונאנחת אפילו מתוך שינה. יש לה יציאות מספר פעמים ביום, לפעמים בצבע חרדל מרקם משחתי, ולפעמים ירקרק כהה דליל. תודה

21/04/2013 | 18:17 | מאת: אלן שיין

היי דניה, אני מתארת את השבועות ומסבירה יותר לעומק בספרון הדרכה "הנקה-להעניק מהרגע הראשון" שאת יכולה לרכוש 03-6472411. אבל בקצרה - בקבוקים דופקים לתינוקות את המעיים כי אוכלים פי כמה ממה שצריך. אז אם היא סובלת אולי תנסי להוריד את הבקבוקים בינתיים. תינוקות אוכלים מעט ולעיתים קרובות כמו שהטבע תכנן - עם קיבה מאוד קטנה. ברגע שמעמיסים כמות לא סבירה (לרוב כל כמות מבקבוק היא יותר ממה שיונקת) אז זה פוגע. גם מרחיב את הקיבה. וחבל כי זה יתרון גדול של היניקה - מרגיל את התינוקות לאכול מעט. בכל אופן - לא ממליצה על תמ"ל בכלל כי זה חלב פרה לכל דבר. ואם יש חלב אם לפחות החומר עצמו לא פוגעני - אם קבלה בקבוק תמ"ל בעבר הלא ארוך שלה - זה גם יכול להיות מקור של סבל ולוקח כמה שבועות עד שהמעיים חוזרים לעצמם. היא מאוד צעירה. חבל לתת לה חלבונים זרים . אם את חייבת לתת בקבוק - אז שיהיה חלב אם. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה