זקוקה לסיוע בגמילה מהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

19/04/2013 | 20:25 | מאת: טל

שלום רב, בתי בת 5 וחצי חודשים ויונקת. היא גם אוכלת היטב מכפית פירות מרוסקים ומרק. הבעיה היא שאני חוזרת לעבודה בעוד כשבועיים, כולל עבדוה במשמרות ותורנויות, היעדרויות ממושכות מהבית למספר ימים וכו' ולכן עליי לגמול אותה (בצער רב) מהנקה. ניסיתי להאכיל בבקבוק אולם איני מצליחה - ניסיתי כל סוג בקבוק שיכלתי למצוא, עם פטמות שונות ובקצבי זרימה שונים, את כל תחליפי החלב וכן חלב אם שאוב, עם דייסה ובלי דייסה וניסיתי גם על ידי אנשים שונים שמאכילים אותה (סבתא, אבא, שכנה...). הקטנה מסרבת, צורחת, בסוף מתייאשת ומסכימה שפטמת הבקבוק תהיה בפה שלה, אולם אינה ,נתפסת" ומסרבת לינוק ממנה. אני מיואשת ואיני יודעת מה לעשות. איני רוצה להרעיב אותה, אולם איני יודעת אם רק להפסיק להניק או להפסיק גם את המוצקים ולספק לה רק בקבוק. אשמח לסיוע ואודה על כל עצה או עזרה.

20/04/2013 | 20:24 | מאת: אלן

היי טל, אני ועדי כתבנו ספרון שלם רק בנושא "לחזור לעבודה להמשיך בהנקה" לאימהות שרוצות לחזור לעבודה ובאיזה שהיא מידה לגמול. או להמשיך. במיוחד כשאת "עוזבת" אותה אין דרך יותר נעינה ו"מקבלת " מאשר להמשיך להיניק אותה. בגיל זה חלב עדיין הוא המרכיב העקרי לתינוקות - ולפחות עד גיל שנה. כל שאר המאכלים באים בתור תוספות. ככל שהיא גדלה אז תוכל לאכול יותר אוכל מוצק אבל בינתיים עדיין צריכה חלב. יהיה הרבה יותר קל כאשר הזמן מגיע בעוד שבועיים ואולי היא תחכה לך בימים הראשונים. אין רע בזה. סירוב בקבוקים זה בדיוק החלטה - ועניין של אמונה ורצון מצד התינוקת. אין כל הכשרה או הכנה שצריך - היא צריכה רק לרצות לאכול מהבקבוק. הסירוב בא בגלל לחץ. או שלה או של מי שנותן את הבקבוק. מספיק שהיא תסכים שהפיטמה בפה - יש לתת לה לווסת כמות ואם בכלל היא תאכל מזה. היא מספיק גדולה כדי לאחוז לבד. לא צריכים לעזור לה. היא תיקח אם תרצה ואם לא אז להניח את זה. זה יקרה. אם תרצי להזמין את הספרון - אפשר - 03=6472411. מענה אנושי 24/7 בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה