גמילה מהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

15/04/2013 | 15:17 | מאת: רחלי

אלן שלום, אני אמא לילד בן שנה ואחד עשר חודשים.עזרת לי מינקותו להתמודד עם ההנקה וכעת אני זקוקה לסיוע כיצד לגמול אותו.הוא יונק אחר הצהריים לפני השינה וגם מתעורר בלילה כדי לינוק.התפתחותו תקינה תודה לאל ואין בעיות משקל.הוא מדבר ומבין אך ההנקה מאוד משמעותית עבורי ולכן אני חוששת מהגמילה עבורו עם זאת אני מרגישה שזה השלב הנכון.כיצד את ממליצה לי לגמול אותו?האם זה נכון שבעלי ירדים אותו כדי להקל עליו או שהוא יחווה זאת כנטישה?תודה מראש רחלי

16/04/2013 | 08:47 | מאת: אלן שיין

היי רחלי, יפה! היגיע באמת הזמן להתחיל בתהליך אם את מרגישה שזה הזמן. לדעתי את עדיין בעניין - ולכן אפשר לעשות את זה ממש באופן הדרגתי ביותר. תתחילי עם הנקה פה ושם שאת מגלגת עליו. לא חייב להיות אותה ארוחה כל יום באותה שעה. אז אם בעלך מרדים אותו פעמיים בשבוע וזה עובר יפה. מה טוב. אבל תתרכזי על אותה הנקה שאת מרגישה שהיא הפחות משמעותית לו ותשאירי את ההנקה החשובה ביותר (אולי אחרי הגן)ותסבירי לו. אם הוא מבין הכל אז אפשר להגיד לו (אם זה בשעה 4) שהוא יקבל ציצי לפני השינה. ותשיחי את דעתו. אצל כל אחד זה שונה אז אני לא יכולה להגיד לפי איזה סדר כדאי לעשות את זה. את מכירה אותו הכי טוב! ככל שהוא גדל אז יותר קל לדבר איתו ושהוא יבין בצורה הגיונית. בהצלחה וחג שמח אלן

מנהל פורום הנקה