הנקה בעת הריון

דיון מתוך פורום  הנקה

08/04/2013 | 23:31 | מאת: לי

הי אלן, יש לי תינוק בן 9 חודשים. הוא ניזון מהנקה וממזון מוצק. הוא סקרן לגבי אוכל, ונהנה לגלות את עולם המוצקים. הוא אוכל 3 ארוחות ביום, ולצד זאת הוא יונק בבוקר, אחהצ, לפני השינה וגם בלילה. אני מאד נהנית להניק. כעת גיליתי שאני בהריון (שבוע 5). הייתי רוצה להמשיך ולהניק, אם הוא ירצה. יש תזונה שהיא מומלצת (אני צמחונית)? מה עושים כשהגוף מייצר קולוסטרום? האם הוא ירצה להמשיך לינוק? מתי החלב משתנה? מה עלי לעשות אם לא ירצה להמשיך לינוק - האם לתת תמל בגיל זה? תודה רבה מראש, לי

09/04/2013 | 10:51 | מאת: אלן שיין

היי לי, חלב הוא המרכיב העקרי בגיל הזה ועד לפחות גיל שנה. האוכל הוא לא תחליף לחלב אם ולכן אם הוא לא ירצה (רוב התינוקות ממשיכים גם עם הריון) אז רצוי לתת תמ"ל לדעתי. (גם לפי ההנחיות של משרד הבריאות). תחשבי באופן חיובי שלא תהיה כל שינוי דרסטי. התזמול של הקולוסטרום אולי מתעקב בגלל היניקה - אבל לא מכירה ממצאים מדעיים שמצביעים על המועד המדוייק (אין דיוק במדע!)לשינוי הזה. אין סיבה שהוא יסרב. גם אם כן באופן זמני עד שמתרגל לטעם השונה. (אולי אפילו יעדיף!!) בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה