תינוקת מתקשה לינוק משד שמאל אך יונקת יפה מימין

דיון מתוך פורום  הנקה

08/04/2013 | 19:22 | מאת: אילת

ערב טוב, יש לי תינוקת בת 12 ימים, נולדה בשבוע 39.6 במשקל 2.800. כבר לאחר הלידה התקשתה לתפוס את הפיטמה השמאלית ולינוק ממנה. בצד ימין הכל הולך נהדר והתינוקת יונקת מצויין. בתחילה כן הצלחתי מדי פעם להניק מצד שמאל אך זה היה לאחר נסיונות של למעלה משעה כל פעם בהם התינוקת ניסתה לתפוס ללא הצלחה ובכתה המון,אני הרגשתי שהיא ממש הותשה מהמצב ובחלק מהזמן פשוט נרדמה, לבסוף לאחר למעלה משעה של ניסיונות מלווים בבכי ובכעס מצדה, הצליחה. בארבעת הימים אחרונים אני מנסה בערך 20 דקות כל פעם קודם כל מצד שמאל וזאת עם בכי שלה וללא הצלחה לתפוש את הפיטמה ,אני לא רוצה להתיש אותה יותר מדי ולתסכל אותה, ואז מעבירה לצד ימין שם תוך מספר שניות מצליחה לתפוס ויונקת יפה ומיד שואבת חלב מצד שמאל ומוסיפה לה בבקבוק. אני רוצה לציין שהפיטמה ממנה מתקשה לינוק פחות בולטת מהימנית אבל אינה שקוע, הינקתי בעבר את שני ילדי ובעיה זו לא הייתה לי מעולם עם ילדיי הקודמים. מצב זה מאד מתסכל אותי ומסרבל את ההנקה. מה ניתן לעשות? האם כדי להשתמש בפטמות סיליקון במקום לשאוב? בכל הנקה אני קודם מתחילה בצד שמאל ונותנת הזדמנות אולי בכל זאת משהו ישתנה אודה על תשובתך אילת

09/04/2013 | 10:48 | מאת: אלן שיין

היי אילת, אפשר לנסות פיטמת סיליקון בינתיים. לדאוג שהגודל מתאים (יש 3 גדלים) שלא יהיה צפוף מידי. ואחרי דקה אפשר לנסות להוריד אותה. זה עניין זמני כי ברגע שתתחיל לינוק טוב משם גם הפיטמה אולי תבלט קצת יותר. זה עניין של הרגל. התנוחה מאוד מאוד חשובה. גם לדאוג שיש לך תמיכה מתחת לידיים ולא לדחוף אותה אלי השד אלא לקרב אותה ולתת לה לבד לתפוס את הפיטמה. כמובן יותר קל להסביר ולהראות תנוחות. אז אם תרצי אפשר להעזר ביועצת הנקה מוסמכת IBCLC ניצן למצוא באזורך באתר של איגוד היועצות: www.iaclc.org.il או אולי תמצאי מפגשים של ליגת לה לצ'ה (פתרון יותר ידידותי לכיס ובכלל-חברה - מדריכה שהיא אימא מנוסה) אפשר באתר : www.lllisrael.org.il אם את בכללית אז לחלק מהיועצות יש הסדר שגם מאוד משתלם. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה